Végtelenül egyszerű a képlet a milánóiak számára: ha nyernek, akkor továbbjuthatnak, ám ha döntetlen lesz az eredmény vagy vereséget szenvednek, akkor tutira biztosan nem fognak bejutni a Bajnokok Ligája jövő tavaszkor esedékes kieséses szakaszába. Ennyire végtelenül egyszerű a dolog! És bizony a presztízs mellett túlságosan is rengeteg pénz forog kockán, hogy az Internazionale ne tegyen meg mindent a győzelem érdekében! Tehát nem kell majd furcsán bámulni, ha majd azt lehet látni, hogy a milánóiak az első perctől az utolsóig úgy fognak hajtani, mint akiknek az élete múlik ezen.

A Juventus elleni idegenbeli bajnoki találkozót már december 7-én lejátszották, s így bőségesen maradt idő pihenésre a december 11-én rendezendő mérkőzésre. Azon az olasz rangadón természetesen szó sem lehetett pihentetésről, viszont az a "szokásosnál" egy nappal hosszabb pihenő időszak bizony nagyon sokat jelenthet a játékosok regenerálódásában. Pluszban pedig nyilván az Inter focistáinak fejében - tudat alatt - valamennyire az is ott motoszkált, hogy annyira nagyon hatalmas előnnyel vezeti az olasz bajnokságot a Juventus, hogy reálisan szó sem lehet a bajnoki aranyérem megszerzéséről, s így a jövőre való BL-induláshoz bőven elegendő lesz majd a 2-4. helyek valamelyikén zárni ezt a bajnoki idényt. Márpedig jelenleg a némi megnyugvást jelentő 3. helyen van az Inter, s 4 pont előnye van a legközelebbi már nem BL-indulási helyen levő csapat előtt.

Számára mindenképpen jelentős mérkőzés előtt van a hazaiak "büszkesége", az olaszországi góllövőlista élmezőnyében levő argentin csatár, Mauro Icardi. Ezt tudván nem érdemes majd fintorogni vagy egyéb furcsaságokat művelni, ha ő gólt vagy gólokat szerez majd, hiszen ez most annyira természetes lesz, mint például a lélegzés. És az sem jelent majd valami túl meglepőt, ha a horvát Ivan Perisic, a portugál Joao Mario, a belga Radja Nainggolan vagy éppenséggel a spanyol Borja Valero vagy a szenegáli Keita Balde hirtelenjében meg fogja találni a gólszerző cipőjét. Vagy például a védekező középpályás horvát, Marcelo Brozovic is elsősorban arra fog törekedni ezúttal, hogy gólt szerezzen.

Persze, az ellenfél sem rossz csapat, de a holland gárdának most se BL-, se pedig EL-továbbjutásra nincs abszolút semmi esélye. És így bizony kérdéses, hogy ez a PSV mennyire fogja "komolyan" venni a számára már totálisan tét nélküli találkozót.

Inter - PSV Eindhoven: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp