Elsőre akár kacifántosnak is tűnhet a dolog, pedig egyáltalán nem az. Na, szóval, az van, hogy jelenleg 32 ponttal a 4. helyen található a házigazda csapat a román élvonalbeli tabellán. Az előtte levő két együttes, az FCSB és az FC Viitorul egymás ellen játszanak, s az egyik csapatnak (FCSB) 2 ponttal, míg a másik csapatnak (FC Viitorul) 1 ponttal van többje, mint az oltyán együttesnek (CS U Craiova). Fontos tudni, hogy a CS U Craiova nem játszik rangadót, mint másik két riválisa, hanem ő a tökutolsó és gyakorlatilag egyetlen kiesőjelölt FC Voluntari gárdáját fogadja hazai pályán. Adott esetben pedig akár az is megtörténhet, hogy a krajovai csapat a 4. helyről a 2. helyre lép majd előre. Ehhez például mindössze annyi szükségeltetik, hogy döntetlen eredménnyel záruljon az FCSB - Viitorul mérkőzés, mert mivel a CS U Craiova gólaránya jobb a bukarestiekénél (+17 gól, illetve +14 gól), így az oltyán csapat lehet majd ezüstérmes helyen az éllovas kolozsváriak mögött.

Tehát van tétje a találkozónak, méghozzá nem is kicsi, s ezért a győzelem megszerzése teljes mértékben elvárható lesz a hazaiaktól. Nyilván a vendégcsapat is megpróbál majd "hozzászólni" a dologhoz, de szerintem ez maximum annyit jelent majd, hogy a végén elmondhatják a játékosok, hogy rossz szavakat nem lehet rájuk mondani, hiszen ők aztán tényleg mindent megpróbáltak, küzdöttek, hajtottak, tepertek, izzadtak, de hát ez van, ennyire "futotta", mégis vereség lett a vége. Annyit azért érdemes tudni erről a vendégcsapatról, hogy 18 forduló után mindössze 11 pontja van, s a bajnoki tabellán előtte levő csapat is már 6 pont távolságra van tőle. Ám egyelőre hiába tökutolsó ez a csapat, mert következik a rájátszás, ahol az alapszakaszt a 7-14. helyeken záró együttesek fognak megmérkőzni egymással, s ott majd még az a hatalmas csoda is megtörténhet, hogy megtáltosodik az FC Voluntari, halomra fogja nyerni magát és sikerül elkerülnie a kiesést. Ám ha nem történik csoda, akkor ez az FC Voluntari úgy ki fog "zúgni" a román élvonalbeli bajnokságból, hogy nagyon-nagyon.

Eléggé esélyes, hogy hazai részről a bosnyák Elvir Koljic gólt szerez majd az FC Voluntari elleni mérkőzésen. Akárcsak az is nagyon sanszos, szintén hazai részről, hogy a jelenleg legmagasabban jegyzett román tehetséges focista, a 23 éves Alexandru Mitrita is feliratkozik a gólszerzők közé. Jut eszembe, ha már erről ez utóbbi csávóról van szó: én tényleg nem értem a nevesebb nyugat-európai fociklubokat, hogy össze-vissza és keresztül-kasul "vadásznak" a kontinens ifjú labdarúgói után, de ezt az Alexandru Mitrita nevű 23 esztendős focistát mégsem találták még meg. Bár, hogy is szokták mondani: ami késik, nem múlik!

Vagy másképpen: ami késik, az a vonat!

CS U Craiova - SC FC Voluntari SA: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp