A sors furcsa fintora, hogy az első és az utolsó mérkőzés is ugyanaz egy kézilabda világeseményen, mindenesetre Oroszország és Franciaország keretbe foglalja a 13. női Európa-bajnokságot.

A gallok védekezése érzésre nekem puhábbnak tűnik, mint az elmúlt években, ám támadásban nekem pozitív meglepetés a válogatott. A szerbeknek lőtt 38 gólt sokszor két meccs alatt sem hozzák össze, és a svédek elleni roncsderbin kívül 25 alatt sose dobtak, de inkább a 30-at karcolták alulról. A házi gólkirálynő valószínű a siófoki Nze Minko, aki 34 gólt hozott össze 40 lövésből, de sokan vannak 20 körül a csapatban, egységesek nagyon, a hazai pálya is inkább segíti őket, mint frusztrálná. Edwige személyében a beállósuk is top, rengeteg hetest harcol ki, szélen Dembele a világklasszis, egyszerűen masszív top 3-as csapata van Krumbholznak.

Az oroszok még sosem nyertek Európa-bajnokságot, 2008-ban voltak utoljára érmesek az olimpiai címvédők. A játékosok nagyon fittek, a két tét nélküli meccsüket simán elbukták a sztárok nélkül, és a románok elleni elődöntő utolsó negyedében is pihenni tudtak a kulcsemberek. Vyakhireva a 168 centijével ott bújik be, ahol akar, Sen átlövi a falat, szélen Samokhina és Managarova a két biztos kéz, Managarova egyébként 96%-os a jobb szélről. A modern kézit nyomják már Trefilovék is, gyorsan járatják a labdát, lerohannak, védekezésből gyorsan váltanak támadásba, és már nemcsak a két méteres nők alkotják a válogatottat.

Az utolsó 3 meccsükön ez a határ egyébként simán megvolt, 49, 54, 53 gólt hoztak össze a felek, én azt gondolom, hogy ez a döntő nemcsak a masszív védekezésről fog szólni, hanem a sorozatterhelés miatti pontatlanságok miatt lesz jó pár lerohanás, pár könnyű gól, így ennek az alacsony 47-es határnak ülnie kellene.

Oroszország (n) - Franciaország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp