A Tottenham még a Mourinho-féle Unitedet egy érdekes meccsen verte 3-0-ra. A United épp a Brighton elleni ordas pofon után próbált talpra állni, becsülettel űzta-hajtotta az első félidőben, nagy mezőnyfölényben játszott, de nem jött a gól. Jött viszont a 2. félidő, a Tottenham pedig a jó szokásához híven rádobta a 2. félidő elején az ellenfélre a vizes lepedőt. Kane gyors góljára Moura még hirtelen rátett egyet, majd a totálisan kinyíló United még meg lett kontrázva, bumm 0-3.

Kis múltidézés. Amikor végre Josét fenéken billentették, dörzsöltem a tenyerem. Arra számítottam, hogy mivel Solksjaer vélhetően több szabadságot ad a játékosainak, így a lőtt gólok száma szaporodik, de a védők ugyanazok lesznek, mint Mou alatt. És ezek a védők azért nem feltétlenül férnének be a világ össze sztárcsapatába. Ehhez még a középpályások nagyobb szabadsága, és a United a kapott gólokat is hozta. Kivétel a Newcastle elleni összecsapás, de a szarkák meccseivel azért sokszor büntetni lehet.

Lényeg a lényeg, a Vörös Ördögök Solksjaer-ral lendületbe jöttek, sokszor láttuk az örömfocit tőlük, de legalább olyan fontos, hogy a Szarkák elleni nyögvenyelősebb találkozót is meg tudták nyerni.

Ami vissza akarok térni, hogy bár a védők ugyanazok, sokkal nagyobb önbizalommal játszanak, mint José alatt. Viszont az is tény, hogy José kirúgása után csupa gyógy-bajnokit játszott a Manchester, legnívósabb ellenfele a Bournemouth is mindössze a 12. a tabellán.

Először kap Solksjaer olyan ellenfelet, amely komolyabb minőséget képvisel. Kérdés az, hogy eleve milyen kezdőt pattint majd össze, mennyire lesz támadó felfogású a csapat, vagy sokkal inkább az óvatosságra szavaz, és egy stabilabb középpályás sort pattint össze. Szerintem amúgy utóbbi, de ez csak tipp. Erős ellenféllel most játszik először, meglátjuk.

A Tottenham nyitottabb könyv, mégis van bizonytalansági faktor, hisz valakinek az FA Kupában és a Ligakupában is játszani kell, utóbbi ráadásul elődöntő, szóval a londoniaknak sűrű lesz a program. Gebasz, hogy az Ázsia Kupa miatt nincs Son a kreatív szekcióból. Valószínű, hogy vagy Dier vagy Dembélé, esetleg mindkettő játszik már vagy az FA Kupában, vagy a Ligakupában. De szerintem Pochettinónak mind közül a legfontosabb, hogy a United elleni meccset behúzza a csapat. Kane egy sárgára az eltiltástól, de a United ellen tuti játszik. Mögötte Ericksen és Dele Alli, aztán Son hiányában talán Moura. Aztán a védekező szekció a középpályán az kérdéses, talán lesz Dier, talán nem. Ha nem, marad Sissoko és Winks. Trippier addigra a 90-95%-os állapotából 100 %-os lesz, szükség is lesz rá. Így hogy ő ismét játszhat, a jobb szél aktívabb lesz támadásban.

Szóval adott lesz egy Man. United, amely lendületben van, jó a hangulat, és a Tottenham elleni bajnoki előtt 8 nap meccsmentes időszak lesz, fel lehet készülni becsülettel. A Tottenham előnye a hazai pálya, ezúttal nem idézőjelben, mert az új stadion avatója is lesz egyben ez a bajnoki. Már csak ezért sem lehet rossz meccs, és a londoni csapat egyébként is vonzza a gólgazdag meccseket. Van, hogy 5-6 gólt lő, de a Wolvestől egy félidő alatt képes volt hármat nyelni. Jó hangulatú, igazi lüktető tempójú meccset várok, ahol mindkét fél a győzelemre tör.

Tottenham - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp