A jo oreg pitbull aka Ferrer tavalyi szezonja remgyenge volt, meccset alig tudott nyerni, igy varhato volt hogy 36 evesen le fogja tenni az utot. A bejelentesre sokat nem is kellett varni, a US Opent betervezte mint utolso GS (Nadal ellen feladta), majd hozzacsapott meg par kedvenc tornat, hogy aztan iden Madridban befejezze. Na igen, csak azota remek formaba lendult. Monterrey-ben megnyert egy challengert a venek csatajaban Karlovicot verve, a Hopman Kupan utotte Pouille-t es Ebdent, de Zverev is csak dontoszett tb-ben tudta legyozni, Aucklandben pedig egy Haase elleni 6-2, 6-1 -gyel nyitott. Mintha meg utoljara meg szeretne mutatni mit tud, majd kicsattan az erotol, hihetetlen mit tudnak ezek teniszezni 35 felett. Uj-Zeland egyebkent mindig is az egyik kedves helyszine volt, negyszer tudott itt nyerni, es a tavalyi rossz szezonjaban is Auckland volt az ude szinfolt az elodontovel.

Carreno Busta sem lehet buszke 2018-ra. A negy elodonto meg nem is hangzik rosszul, de nagyon keves alkalommal lathattuk olyan osszeszedetten jatszani mint 2017-ben, amikor a top10-ig is eljutott. Tobb elso koros veresege is kiabrandito produkcioval parosult, foleg az ev vegen, amikor harom vereseggel bucsuztatta az oevet (Paire ellen egy 0-6 is osszejott). Osszesegeben elmondhato hogy kezd visszakerulni a helyere, soha nem is volt top 10, de meg 20-as szintu jatekos sem, ugy tunik csak volt egy jo szeriaja.

Nem kerdes hogy ki a jobb teniszezo. David egy legenda, a legtobb nyert meccse van azok kozott akik soha nem nyertek major tornat, pedig tobbek szerint (pl Nadal) nyertek nala gyengebbek is. 27 trofeat azert nem a szel fuj ossze, es iden ugy tunik megvan meg a harci kedv, meg most sem egyszeru megverni. Pablo semmit sem tud jobban mint Ferrer, a tipikus spanyol iskola kepviseloje mindketto, de a klasszis megoldasok az idosebb hispan teniszeben vannak. Jo ideje utoget delen, mig Bustanak ez lesz az elso tetmeccse oktober ota, szoval nem hinnem hogy jobb eroallapotban lenne mint az ujjaeledo Ferrer. Egymas ellen mar jatszottak parszor, utoljara masfel eve Cincinnatiben, ahol ket szettben nyert a pitbull. Szerintem megismetlik azt az eredmenyt.

Carreno Busta, Pablo - Ferrer, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp