Ez a Cardiff-Huddersfield mérkőzés, akárcsak az ugyanezen fordulóban rendezendő Burnley-Fulham találkozó is, amolyan "hatpontos" összecsapás. Akik győznek, azok lépéselőnybe kerülnek az ellenfelükkel szemben.

Pontosabban: ezen a bajnoki meccsen arról van szó, hogy a 17. helyen - azaz a már éppen nem kieső pozícióban - levő Cardiff City azt az utolsó helyezett Huddersfield Town-t fogadja otthonában, amelyik csapatnak már egyre inkább megpecsételődni látszik a sorsa és már egyre inkább gondolnia kell arra, hogy másodosztályú bajnokikon fog játszani a következő idényben. Jelenleg még csak 8 pont a két csapat közötti különbség, ám egy hazai győzelemmel már az ezen a szinten jelentősnek nevezhető 11 pontra növekedne a pontkülönbség. És ezen a szinten az a 11 pont bizony akár azt is jelenheti majd nemsokára, hogy a Cardiff City élvonalbeli csapat lesz a következő szezonban is, viszont a Huddersfield Town az angol foci másodosztályában fog majd szerepelni.

Vagyis amolyan "mindent bele" mérkőzés várható. Nem várok sziporkázó játékot, s azt sem várom, hogy valamelyik csapat lényegesen jobb napot fog ki a másiknál. Természetesen részemről azért elvárás a hazai győzelem – azonban a biztonság kedvéért csak DNB-s fogadást teszek -, ám mindösszesen csak azzal számolok, hogy küzdelmes és hajtós meccsen fog majd jobbnak bizonyulni egy-két góllal a walesi együttes. Tényleg egyáltalán nem számolok azzal, hogy szemkápráztatás közeli focit fognak játszani a felek, még csak véletlenül sem számítok semmi ilyesmire, viszont arra igenis nagyon, hogy a mérkőző felek "előbányásszák" majd a brit labdarúgás hagyományait, férfiasan megküzdenek egymással, s a végén pedig az jön majd, aminek jönnie kell. Kőkemény brit foci lesz, s nem pedig spanyol vagy portugál vagy egyéb latin jellegű primadonnákra kell számítani.

Egyik csapatról sem mondanám azt, hogy még csak megközelítőleg is jobbak a másiknál, viszont annyit azért talán mégis érdemes figyelembe venni, hogy pillanatnyilag a Cardiff némileg jobb formában, mint a Huddersfield. És talán még az is a walesi gárda felé billenti a mérleg nyelvét, hogy a Cardiff City van annyira magabiztos hazai környezetben, mint amennyire pocsék idegenben a Huddersfield Town.

És ugyan csak a végén írom, de ez a következő dolog még véletlenül sem utolsósorban van, hanem nagyon-nagyon is fontos a hazaiaknál: ha ezen a meccsen nem győz a Cardiff City, akkor közel kerül ahhoz, hogy nemsokára nem lehet majd oka a dicsekvésre! Vagyis Wales fővárosában - és a környéken - nem lehet azzal "ugratni" a rivális drukkereket, hogy a Cardiff City élvonalbeli csapat, míg pedig a Swansea City csak a másodosztályban szerepel!

Szóval a biztonságos tippem: DNB 1.

Cardiff City - Huddersfield Town: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp