Ez a Burnley-Fulham mérkőzés, akárcsak az ugyanezen fordulóban rendezendő Cardiff-Huddersfield találkozó is, amolyan "hatpontos" összecsapás. Akik győznek, azok lépéselőnybe kerülnek az ellenfelükkel szemben. Már, persze, ha egyáltalán győz-e majd valamelyikük.

Nem véletlenül említem a forduló másik "kiesési rangadóját", vagyis a Cardiff-Huddersfield mérkőzést, hiszen ez a Burnley-Fulham is tényleg nagyon sokról dönthet. Sőt, ráadásul még sok egyéb szempontból is hasonlít egymáshoz a két meccs. Például ahogyan a Cardiff-Huddersfield esetében a 17. és 20. helyezettek találkozójáról van szó, úgy a Burnley-Fulham esetében a 16. és 19. helyezettek összecsapásáról van szó. És így tovább.

Ennél a mérkőzésnél is úgy van, mint a másiknál. Azaz a hazai együttes némileg jobb formában van, mint a vendégcsapat. És még az is stimmel, hogy itt is jobban szerepel otthon a hazai csapat, mint amennyire rosszul játszik idegenben a vendégcsapat. Sőt, ennél a Burnley-Fulham meccsnél még hangsúlyozottabban kijelenthető az, hogy a Burnley lényegesebb jobb otthon, mint amennyire gyenge idegenben a Fulham. Persze, amikor ilyesmikről esik szó, akkor azért egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a nem elhanyagolható dolgot, hogy ezúttal nem topcsapatokról van szó, és még csak nem is egy topcsapatról és egy középcsapatról van szó, hanem a kieséstől menekülni próbálkozó csapatokról van szó.

Szerintem a vendégeknél már elmúlt az edzőváltás hatása, s továbbra is jobbára csak az van, hogy a Fulham úgy gyenge, ahogy van. A védelem pedig továbbra is olyan ellenállásra képes, mint a vaj és a kés esetében szokott történni. Persze, a hazai pályán játszó Burnley csapatáról sem lehet túl szépeket mondani, viszont annyi azért mégis megemlíthető, hogy ha a "nagyok" ellenében általában az üldözött vad szerepében szokott tetszelegni a csapat, akkor az is igaz, hogy a "kicsik" ellen általában jobban szokik játszani hazai pályán a Burnley.

És bizony a mostani ellenfél, a Fulham igencsak "kicsi", és ráadásul még gyengén is teljesít idegenben. Ismét visszatérek arra a dologra, hogy ez egy "hatpontos" összecsapás. A hazaiak simán gondolkodhatnak úgy, hogy ha most nem, akkor mikor máskor. Ám azért a biztonság kedvéért a tipp: 1X.

Dupla esély - Dupla esély