Hazai győzelemre tippelek, s ez még annak ellenére is így van, hogy vannak némi fenntartásaim a dologgal kapcsolatban. Azért egyúttal remélem nagyon, hogy leginkább már megint csak a "szokásos" francia ellenszenvemről van szó, és semmi másról nem, hiszen elvileg könnyed győzelemre számíthat a hazai környezetben játszó Olympique Lyonnais. Persze, azért még így is és továbbra is csak némi adag gyanakvással és előítélettel tudom szemlélni ezt a dolgot, hiszen mégiscsak franciákról van szó. Szóval, ha ezek a beképzeltek nem fogják immár sokezredszerre is bizonyítani, hogy márpedig rászolgálnak az ilyen fajta hozzáállásomra, akkor tényleg csak annyi fog történni, hogy a Bajnokok Ligájában való szereplésre jogosító helyezésre hajtó Lyon alaposan el fogja verni a nagyon biztonságos helyen, a középmezőny közepén elterpeszkedő vendégegyüttest.

Lesz két jelentősebb hiányzó is, mindkét oldalon egy-egy focista: a hazaiaknál a brazil hátvéd Rafael, míg a vendégeknél a támadó középpályásként és csatárként is egyaránt játszható Moussa Doumbia. Úgy tűnik, hogy ezúttal a vendégeknél van a jelentősebb kimaradó. Hiszen bár a hazaiaknál az egykoron a Manchester United csapatát erősítő Rafael hiányzása első ránézésre szintén jelentősnek tűnhet, ám azért azt simán megteheti otthon a Lyon, hogy három védővel játszik, köztük pedig a brazil Marcelo és a belga válogatott Jason Denayer is pályára lép. És Bruno Genesio edző felrak majd egy olyan "négyesfogatot" a védősor elé, amelyben ott lesz a majdnem összes európai topcsapat által leigazolni kívánt védekező középpályás, Tanguy NDombele, aki mellett - például - Ferland Mendy, Houssem Aouar és Leo Dubois kaphatnak helyet. Ezzel szemben Moussa Doumbia személyében gólokat szerezni képes játékos fog hiányozni a vendégek csapatából.

Forma tekintetében is jobban áll pillanatnyilag a Lyon, mint a Reims. Ugyan lehet némi gond azzal, hogy a Reims viszonylag gyakran szokik döntetleneket játszani idegenben, ám remélem, hogy ezúttal többet fog jelenteni az, hogy a hazai pályán játszó Lyon számára úgymond kötelező a győzelem. Na, és természetesen az is a hazaiak javára billenti azt a bizonyosat, hogy azért ebben az együttesben mégis ott van a kapuban Anthony Lopes, míg középpályásként vagy csatárként olyanok játszanak, mint Nabil Fekir, Moussa Dembele, Martin Terrier, Bertrand Traore és Memphis Depay.

Ők pedig bármikor képesek gólokat szerezni! Tipp: 1.

Lyon - Reims: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp