A sok serult jatekos nem kiemelt statusza miatt eleve sok pikans meccs volt teriteken az elso ket forduloban, de itt a harmadik korben nagyon komolyan beindul a keringo. A tavaly vegkepp megerkezo NextGen jatekosok egyik legjobbja, Khachanov a rutinos rokak egyik legstabilabb teniszezojevel, Bautista-Aguttal nez szembe, eddigi palyafutasuk talan legjobb formajaban.

Kacsa 2018-ban harom tornat is nyert, a marseille-i es a moszkvai gyozelem utan Parizsban robbantott igazan, zsinorban negy top 10-es jatekos legyozesevel Masterst nyert, es jelezte hogy barmire kepes mar 22 evesen is. Olyan eroteniszt jatszik hogy meg Djokovicot is le tudja utni a palyarol, ha klappol a szerva akkor szinte erinthetetlen, termetehez kepest gyors, es egyik oldalrol sem konnyu zavarba hozni, emellett nagyon jo versenyzo tipus. Vannak meg hullamvolgyek a jatekaban, illetve nehezen porog fel (nagyon sok elso koros veresege van), de meccsrol meccsre no az onbizalma, szoval ha tuljut az elso heten, akar Melbourne-ben is sokra viheti.

Gojowczyk es Nishioka utan Bautista nagy ugras, fokent hogy a spanyol ugy tunt/tunik hogy bombaformaban van. Dohaban pazar teniszt jatszott, Wawrinkat (aki azon a heten Khachanovot is verte), Djokovicot es a megujulo Berdychet is terdre kenyszeritve gyozott. Ugyan volt masfel hete kipihenni Katart, es mar rogton indult is az ausztral nyarba, de ugy tunik valami nem franko, mert kozel sem olyan meggyozo mint ott. Murray es Millman ellen is szinte hiba nelkul, 2-0 -val kezdett, de egyiket sem tudta lezarni, amitol gorcsosebb lett, jottek a hibak is, es mindketto dontoszettbe torkollott. A skot ellen nagy bajban volt az otodik elejen is, ha nem biceg es fogy el Andy, akkor szegyenszemre ki is esett volna, az aussie ellen pedig brek- es meccslabdak sokasagat pazarolta el, a tb-t peldaul 6-2 -rol 6-8 -ra. Komoly csata zajlott le benne, tobbnyire a kegyetlenul buta fejebol nezett ki ertelmetlenul, mint aki teljesen elvesztette a fonalat, raadasul a boxan kivul egy ember nem szurkolt neki a ket meccsen osszesen, a feszko idetlenul ki is szakadt belole mind a ket gyozelem pillanataban. A lenyeg hogy ez igy 8+ ora, ami egy GS elso ket meccsen nem tul jo omen, es hiaba remek fizikumu Roberto, ami sok, az sok.

Az oroszt 1.6 korul kinaljak a bukik, de talan van jobb tipp is. Khachanov meg nem volt igazan probara teve, es vannak hullamvolgyei, a gyengebb masodik szervakbol pedig nagyon jol megelhet a spanyol. Korabban is megszenvedett vele a ruszki, ket eve Dubajban es tavaly Halleban (ami pedig sokkal jobban fekudne Karennek) is Bautista nyert, igaz korabban Barcelonaban dontoszettben kikapott, igy a h2h 2-1 a hispannak. Eppen ezert inkabb a szettoverben bizom alig kisebb szorzon. A match up ugy tunik inkabb Agut fele billen, megis faradtabb, es benne maradhatott hogy az elozo ket meccset sem tudta lezarni. Nalam ez nem dol el haromban.

Bautista-Agut, Roberto - Khachanov, Karen: Szettek száma - Felett/alatt tipp