Újraindul az élet a Bundesligában is! Péntektől rendezik meg a tizennyolcadik fordulót, melynek egyik rangadója a szombat esti záró meccs. Lipcsébe látogat el a listavezető Borussia Dortmund, nézzük az esélyeket.

Nálam egyértelmű minőségi különbség van a felek között! Miközben Favre mester tanítványai csoportelsőként léptek tovább a Bajnokok Ligájában, és a téli szünetet a német foci tetején töltötték, addig Gulácsiék kiestek az Európa Ligából, és a Dortmunddal szemben 11 pontos hátrányba kerültek. Nagyjából ezek a tények be is árazzák a két csapat közti különbséget számomra. Persze a Leipzig erős otthon, még veretlen, és a kilenc bajnokiból hetet behúzott, de aktuális ellenfelük sem „kutya” idegenben. Egyedül egy elbaltázott meccsen a Düsseldorf győzte le a sárga-feketéket. Akkor a csapat gerincét jegelte Favre, ráadásként későn csak 2:0 után hozta be nyerő embereit, belőlük sem az mindenkit, mert ötöt nem lehet cserélni…

Most viszont nem lesz kecmec! Alcazer biztosan kezd, Zorc nyilatkozata szerint, csak Akanji és Zagadou harcképtelen a forduló előtt. Érdekes adat, hogy 14 éve nem kapott ki a Borussia a téli szünet utáni első bajnokiján, a sorozat tovább folytatódhat! Pillantantsunk rá az edzőmeccsekre is. A hazaiak a Galatasaray ellen 1:1-es döntetlent játszottak, míg az osztrák Wolfsberger csapatát vékonyan 1:0-ra verték. Közben a Dortmund két győzelemmel tartotta magát lendületben a (Feyenoord 2:1, Düsseldorf 3:2), tehát nem igazán esett ki a ritmusból a listavezető.

Ragnick szezon előtti nyilatkozata: „csapatként kell dolgozni a Dortmund ellen” nem sok jót ígér, főleg, ha a hiányzók oldaláról közelítünk. Kampl játéka bizonytalan – az osztrák fazonszabász rettenetesen kell a lipcsei csapatba -, Bruma és Forsberg biztosan nem lesz ott a kezdőben – ők fontos kulcsemberek voltak eddig -, továbbá Ilsanker eltiltását tölti. Minőségében tehát szombat este sokkal erősebb lesz a listavezető.

A fentiek tükrében úgy érzem, hogy nem kap ki majd a Red Bull Arénában a Dortmund.

RB Leipzig - Borussia Dortmund: Dupla esély - Dupla esély tipp