A vegyesparos kuzdelmei is elkezdodtek Melbourne-ben, Babos es Fucsovics rogton boritotta is a papirformat. Ketlem hogy ugyanerre kepes lenne a roman/osztrak kettos a torna talan legnagyobb favoritja ellen.

Buzarnescu tavaly robbant be igazan, pedig mar harminc eves a roman. Tobb tornadonto utan a Szilicium-volgyben torte meg a jeget, Premier besorolasu tornat nyert, mint a mezony egyik legjobb formaban levo jatekosa egeszen a vilagranglista 20. helyeig tornazta fel magat. Gyozelme utan tudott meg egy meccset nyerni Montrealban, de Svitolina ellen megserult a bokaja es jott egy kozel ket honapos kihagyas. Azota egyeniben meg nem tudott merkozest nyerni! De parosban sem tudott egynel tobbet egymas utan, pedig egyebkent ebben a mufajban is egesz jo a balkezes roman. Szoval kicsit elvesztette a fonalat. Oliver Marach sem a legjobb formajat futja, bar tavaly neki is szenzacios eve volt. Vilagelso, GS-bajnok lett vegre, de az utobbi fel evben mar nem ugy mukodik a Pavic- csal alkotott kettose mint a nagy szeria idejen. Vallom hogy ez Marach miatt van. Az osztrak azert nem feltetlenul elit paros jatekos, raadasul (egyebkent roman partnerehez hasonloan) rengeteget volt serult karrierje soran, es ugye mar 38 eves. Kerek egy eve szep sorozatban voltak, egymas utan nyertek a tornakat, most meg csak a honap kozepen jarunk, de mar harom vereseguk van, ketto ezek kozul massziv favoritkent. Mondani sem kell, Buzarnescuval meg soha sem jatszott egyutt, es meg egyikuk sem jutott GS-dontobe vegyesben (a romannak konkretan harom meccse van).

Ezzel szemben Mattek-Sands es Murray a sportag abszolut kremje, mar mindent megnyertek amit lehet es nem is ismeretlenek egymasnak. Mikozben Sock mellett olimpiat nyert, Bethanie a noi fronton Safarova oldalan torte meg Hingis hegemoniajat, es nyertek egymas utan a nagy tornakat, egeszen addig amig Wimbledonban nagyot reccsenve nem szakadt szet a terdkalacsa mogotti in. Hosszu ideig tartott a felepulese, de tavaly mar a palyan volt. Az biztos hogy egyeniben mar nem lesz tenyezo a 34 fele kozelitve (mondjuk igazan nem is volt soha), de parosban nem szabad leirni. Viszonylagos eredmenytelensege inkabb arra vezetheto vissza hogy nincs allando partnere, 2018-ban osszesen hat jatekos mellett probalkozott (Safarova visszavonuloban). Vegyesben viszont - es jo jel - ismet csucsra ert New Yorkban, termeszetesen Murray mellett. Jamie a utobbi 2-3 evben az egyik legjobb, de mindenkepp legstabilabb parosjatekossa notte ki magat, cirka harom ev alatt nyert Davis-Kupat, Australian Opent, US Opent es tovabbi harom GS-t vegyesben (2 US Open, Wimbledon). A negy jatekos kozul egyedul o tart meg tobb vasat is a tuzben, de motivalatlansaggal soha nem lehet vadolni, (egyelore biztosan) nem fogja dobni ezt a versenyt, erre az elobbi felsorolas a bizonyitek.

Adott tehat egy jo formaban levo topjatekos egy igazi formajat meg kereso klasszissal, akik meg igy is tornat tudnak nyerni, illetve ket forman kivuli (hozzajuk kepest mindenkepp) atlagos kepessegu teniszezo akik meg soha nem jatszottak egymas mellett. Mattek miatt talan nem egy olyan tipp amire hazat + asszonyt is dobnam, de eleg biztosnak tunik.

Mattek-Sands, B/Murray, J - Buzarnescu, M/Marach, O: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp