A Bars Kazan már kvalifikálta magát a rájátszásba, de csak pár pont választja el őket a 2. helytől, és hát miért ne mennének rá? Érdekes, hogy a 4. helyen álló Kazan lőtte a legkevesebb gólt a főcsoport legjobb hét csapata közül, ráadásul ez a gyengébb főcsoport. Az emberhátrányos védekezésük még nagyjából helyen is lenne a vendégeknek, de az emberelőnyök megjátszásában a liga legrosszabb csapatai között vannak a picivel több mint 13%-os mutatójukkal. De nem egy meccsen volt, hogy egyszerűen csak azért nem ment a góllövés, mert belehaltak a szépségbe, és az utolsó pillanatig ki akartak figurázni minden támadást. Jiri Sekac, Justin Azevedo és Danis Zaripov vannak a házi pontlista elején, de a támadórészleg egységesnek mondható. Inkább a védelemben vannak problémák.

A Joekrit szintén a 4. helyen áll, csak a másik főcsoportban. Itt még csak a SZKA és az SZKA jutott be biztosan a rájátszásba, de nagy félnivalójuk nincs a finneknek. Az első két hely pontilag szinte elérhetetlen, a 8. helyezett Szocsi meg azért még le van maradva. A Szentpétervár után ők lőtték a 2. legtöbb gólt a főcsoportban, csak míg a CSZKA és az SZKA alig kapott, addig ők benyeltek 124 gólt. Náluk pont fordítva van, mint a vendégeknél. Az emberelőnyös hatékonyságuk a top5 környékén mozog, de emberhátrányban a liga vége felé kullognak. Kapusposzton nincsenek a helyzet magaslatán a finnek, a védelmük elmegy, azonban a támadó szekció talán még jobbnak és egységesebbnek mondható, mint a Kazannál.

Ha mindenképp győztest kéne mondani, talán a Jokerit esélyesebb. De a Kazan is bármikor tud 5 gólt lőni, így inkább a gólokra érdemesebb fogadni. A védelmek olyanok, amilyenek, de a támadók jól mennek, szóval nem egy 2-1-es meccset várok ettől. De mivel hajlamosak tényleg túlfigurázni, mikor csak lőni kéne, nagy határt sem érdemes bepróbálni. A 4 gól felett 1.41-ért a legelfogadhatóbb szerintem, mert ha a Jokerit elmegy 3-0-ra, onnan nagyon nem fognak megszakadni, a Kazan meg néha egy egész meccsen gólképtelen.

Jokerit - Ak Bars Kazan: Összes gól - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp