Viszonylag könnyed győzelmet arathat Japán. Mármint ezt gondolom én, s ezért így is tippelek. Már eleve a startnál is sokkal jobbnak, sokkal tapasztaltabbnak és sokkal erősebbnek tűnik a vendégegyüttes, mint Nguyen Cong Phuong, Nguyen Quang Hai, Que Ngoc Hai és társaik. Ám erre még "jön" az is, hogy a nyolcaddöntőben Vietnám válogatottja csak rendes játékidő és 30 perces hosszabbítás utáni büntetőrúgásokkal tudta legyőzni Jordániát. Azon a mérkőzésen pedig az történt, hogy Jordánia első félidőben szerzett gólja után Vietnám csak a második játékrészben bírt egyenlíteni, majd a hosszabbítás során is döntetlen maradt az állás, majd végül úgy sikerült megnyernie Vietnámnak a lutrival felérő büntetőpárbajt, hogy Jordánia két 11 méteres rúgást hibázott, míg Vietnám csak egyet. Ellenben Japán rendes játékidőben győzte le Szaúd-Arábia válogatottját, s nyilván csak azért nyert mindössze 1-0-ra, mert ez a különbség is bőven elegendő volt neki, s játékosai nagyon is tudatában voltak-vannak annak még további 2-3 mérkőzést kell játszaniuk néhány napon belül, s ezért az arabok elleni nyolcaddöntőben ott próbáltak pihenni, ahol és amikor éppen lehetett.

Szóval az általam gyengébbnek vélt Vietnám egy fárasztó mérkőzés után pár napra fog találkozni a szerintem minden tekintetben jobb és, persze, pihentebb Japánnal. Azzal a Japánnal, amelyik a végső győzelemre és az Ázsia Kupa megszerzésére is esélyes. És továbbá még sorolhatnám, hogy Vietnám azzal a Japánnal fog megmérkőzni, amelyikben az előző mérkőzésen ugyan szerepeltek Maya Yoshida, Yuto Nagatomo, Hiroki Sakai, Genki Haraguchi, Gaku Shibasaki és társaik, ám amelyik Japán megtehette, hogy olyan focistákat pihentessen a nyolcaddöntőben, mint - például - Takashi Inui és Yuya Osako.

Most elkezdhetnék böngészni és írni olyan statisztikákat, amelyek bizonyítják, hogy mennyire jobb Japán, mint Vietnám, de az az igazság, hogy ezúttal teljesen feleslegesnek tartom az ilyen jellegű dolgok előhozatalát. Mindössze csak annyi van, szerintem, hogy ha nem fog történni valami kisebb csoda, akkor Japán fociválogatottja olyan simán fog átszáguldani Vietnámon, mint ahogyan működnek azok a bizonyos japán gyorsvonatok.

Tipp: győz Japán.

Vietnam - Japán: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp