Az elődöntőkhöz érkezett a világbajnokság, nálam a norvégok sokkal stabilabb csapat benyomását keltik, mint a németek, ilyen alacsony lineon bőven be kell szállni a skandi gólokra.

A házigazda németek még veretlenek a vb-n, két remit hoztak össze a franciákkal és az oroszokkal, de messze nem egy topformában lévő csapat, amely átgázol a mezőnyön. Őket alapból is nyomják a bírók, nemcsak nemzetközi szinten, hanem a BL-ben is hathatós segítséget szoktak kapni a klubcsapatok, itt a legfeltűnőbb a horvátok elleni támogatás volt, de a kétes szituációkban nem lesz kérdés, hogy ki kapja a labdát. Kapuban Wolff oke, de amennyi lövést elengednek egy meccsen a norvégok, 50% fölött kellene védenie, hogy a határ alatt maradjanak. A két szélük klasszis, de ezen a tornán már besültek ők is, átlövésekben és a beállósok megjátszásában bízhatnak igazából. Elég sok labdát elszórtak magukhoz képest, amit a norvégok gyorsan büntetnek, Wiencek meg Pekeler előszeretettel kétpercezi ki magát, 6 v 5 ellen pedig simán lehúzzák a norgék oda, ahova akarják.

A norvégok szinte átgázoltak a mezőnyön, csak a másik házigazda dánok tudták a csoportkörben megverni. A modern kézilabda mintapéldája ez a válogatott, gyakorlatilag egy klasszissal is a világ top 3 csapatában vannak, védekezésből támadásba meg tudják oldani csere nélkül, kiváló, gyors szélsőik vannak, akik a lehető legritkábban tudnak csak hibázni. Mert Jondal nagyon belejött, a svédek elleni 11 gólja után nekünk is vágott hetet, és büntetőt sem tud hibázni. Villámgyorsan a kapu előtt vannak akár egy bekapott gól, akár egy támadószabálytalanság után, a kapusok egyből gyors indítanak, nem sokszor látjuk őket passzívig támadni. Az átlövők is remekelnek, a Tönnessent helyettesítő Rod szórja a gólokat, de O Sullivan és Sagosen sem szégyenkezhet.

Ezt a határt csak a dánoknak nem tudták meglőni Sagosenék, viszont a többi meccseken 30 felett dobáltak, szerintem itt is inkább az utóbbihoz lesz közelebb a leghatékonyabban lövő válogatott.

Németország - Norvégia: Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp