Dávid és Góliát. Ez jut eszembe ha a Norwich City és az Ipswich Town tabellán elfoglalt helyezését nézem, és nem számítanék rá, hogy Dávid ezúttal is trükkjeivel túl kerekedik Góliáton. Ha azonban a kelet-angliai derbi tradíciójából és hangulatából indulok ki, akkor arra számítanék, hogy a tabellán elfoglalt helyezés nem számít, és egy ilyen meccsen bármi történhet - mint tegnap a Dózsa-Fradin is láthattuk.

A Kanárik nem semmi sorozaton vannak túl. Öt forduló óta veretlenek, és előző két meccsükön találkoztak az éllovassal és a harmadik helyezettel is! Két hete a Sheffield United ellen remiztek (2-2) a Carrow Roadon, míg legutóbb a Leeds otthonában hatékony kontra játékuknak köszönhetően simán nyertek (1-3). A Bielsáék ellen aratott győzelemmel bejelentkeztek a bajnoki címért futó versenybe - a vesztett pontok tekintetében jobban is állnak fő riválisuknál. Továbbra is az egyik legjobb formában lévő támadójuk Pukki, aki már tizennyolc gólos és az utolsó három fellépésén egyaránt betalált! Ezt a jó formát mentené át a kelet-angliai derbire is.

Ipswich mindössze 70 km-re helyezkedik el Norwichtól, ennek köszönhetik az 1902 óta tartó rivalizálásukat. Ezidáig több mint 130 meccsen mérték össze tudásukat, de most az egyik leggyengébb csapattal állnak ki. Az egykori UEFA Kupa győztes egyesület nagy bajban van. Öt sérültjüknél nagyobb probléma, hogy kilenc pontra vannak a bennmaradást jelentő helyektől. Az utólsó hét körben hatszor kaptak ki, egy hete a Sheffield Wednesday ellen az utolsó percben kapott dugóval.

Úgy érzem ezen a derbin most nincs annyi a Dávidot megtestesítő Kékekben, hogy megtréfálják Góliátot, így magabiztos hazai sikerre számítok.

Norwich City - Ipswich Town: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp