A farkasokat már a szezon elején a legjobb újoncnak várták, amiben erősen közrejátszott a portugál idegenlégió és a klubrekordot jelentő nyári transzferek. A szezon első fele szenzációsan sikerült, most a 7. helyen állnak, a top6 ellen a legtöbb pontot gyűjtötték. A pillanatnyi forma abszolút mellettük szól, a Manchester City elleni vereség óta az addig rendkívül gyatra helyzetkihasználásuk kíméletlenné vált, utolsó 5 találkozójukon csak a Shrewsbury elleni első FA Kupa meccsükön nem jutottak el 3 lőtt gólig, így a Boxing Day óta lejátszott 5 meccsen gyakorlatilag annyi gólt lőttek, mint az első 20 fordulóban. A házi góllövőlistán Jimenez toronymagasan vezet, jó formában van, otthon kifejezetten eredményes, őt követik a portugálok és az állandóságot képviselő Doherty.

A vendégek szezonja eléggé katasztrofális, játékuk legtöbbször ötlettelen, minőség tekintetében nagyon csekély javulás érzékelhető az utóbbi meccseken. Pontot akkor szereznek, amikor az ellenfél nem jut el két találatig. A kiütéses vereségeket elkerülik, a Manchester City legyőzésén kívül a nagyok ellen súlytalanok voltak, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham ellen is pont és gól nélkül maradtak.

Két hónappal ezelőtti meccsükön is hasonló forgatókönyv volt. A Wolves számított favoritnak, a Szarkáknál pedig kilométeres volt a maródiak listája. E decemberi meccsen Doherty hosszabbításban lőtt góljával 2-1-re nyertek az akkori látogatók, jó esélyt látok arra, hogy megismétlődik ez a 90 perc.

Két hazai gólt várok.

Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt