Ismét egy nagyon jó alapszakaszt produkál a San José Sharks, akik ha meg tudják tartani jelenlegi formájukat, akár a kupát is hazavihetik. Erik Karlsson elcsábítása is jó döntésnek bizonyult az Ottawából (bár ott is csapata egyik legjobbja volt), ő és Brent Burns 104 pontot hoztak össze védő létükre, ami megsüvegelendő teljesítmény. Karlsson játéka kérdésesnek van jelölve a holnapi találkozóra, de szerintem pályára fog lépni. A támadókra sem lehet panasz ezidáig. Akár Joe Pavelski, akár Evander Kane, Locan Couture, Tomas Hertl, vagy Timo Meier, mind rendkívül jó szezont futnak, de szinte mindenkit dicséret illet. Nagyon egyben van és nagyon egységes jelenleg a Sharks, egyedül a kapusposzttal fog kelleni kezdeni valamit. Sem Martin Jones, sem Aaron Dell nem tudják hozni még a 90%-ot sem a védések terén, és így is a főcsoport 3. helyén van a Sharks. A 203 lőtt gól a legtöbb a főcsoportban, de a 175 kapott az soknak számít. Ha kapuban rendezni tudják a sorokat, akkor a liga egyik legjobb csapatává válhat a Sharks, vagy már most is az.

A Canucks a 9. helyen tanyázik jelenleg, de nagyon sűrű a mezőny. Még az 51 pontos Anaheim Ducks is odaérhet a playoffra. Alexander Edler fontos hiányzó hazai oldalon, csapata egyik legjobb védőjátékosa. Az első sort Brock Boeser próbálja vinni a hátán a maga 38 pontjával, de inkább a Vancouver 2. sora az, amit elsőnek neveznék. Bo Horvat 19 góllal és 24 gólpasszal a 2. legjobb a házi pontversenyben, az első pedig Elias Pettersson. Nem kétséges, Pettersson a liga újonca eddig idén. 45 meccs alatt 25 gólt és 25 gólpasszt hozott össze. Már ez is félelmetes 20 évesen, hát még úgy, hogy a 25 gólt mindössze 94 kapura lövésből lőtte meg. Kapuban Jacob Markstrom 91%-os mutatót tud felmutatni.

Az emberhátrányos védekezésben nincs nagy differencia a két csapat között, azonban az emberelőnyök kihasználásában a San José az 5. legjobb a ligában, minden 4. emberelőnyből sikerül gólt szerezniük. Kapusposzton egyik csapat sem brillírozik, de a védők és támadók egyéni képességeiben is sokkal jobb a Sharks. Ráadásul jó formában is érkeznek a vendégek, hisz az utolsó öt meccsüket megnyerték, az utolsó kettőt kanadai csapatok ellen. A Calgary és az Edmonton 5-5 gólt kapott a cápáktól, ez az öt lőtt gól simán benne van a Canucks ellen is. De nem csak a kanadai csapatok ellen, konkrétan a Canucks ellen is jól szokott menni a cápáknak, 2016 áprilisa óta mindössze egyszer tudott nyerni a Canucks a Sharks ellen. A ligában a 2. legtöbbet a Sharks lövi kapura, meccsenként 3.63 gólt átlagol, ami szintén a liga elejében van. A Vancouver a Horvat-Pettersson féle sorban reménykedhet, a cápáknak viszont minden soruk jól és stabilan játszik. Nagyon csodálkoznék, ha nem húzná be ezt a meccset a rendes játékidőben a San José Sharks.

Vancouver Canucks - San José Sharks: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp