Akárcsak a Manchester United - Paris SG összecsapás esetében, itt az AS Roma - FC Porto találkozónál is arra tippelek, hogy lesz legalább három gól ezen a mérkőzésen. Ezt leginkább azért gondolom így, mert nagyon szeszélyes a hazai csapat, s ezért bizony könnyen előfordulhatnak olyan meccsek, amelyeken szerez 2-3-4 gólt vagy kap 2-3-4-5-6 gólt. Egy ilyen eset - miért ne? - előfordulhat akár az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is. Persze, azért az is benne van a pakliban, hogy most éppen nem fog gólzáporos mérkőzést játszani az olasz csapat, hanem "bereteszeli" a saját kapuját, majd pedig minden helyzetet kihagyva, köztük az "ordító" helyzeteket is, simán játszani fog egy 0-0-ás, 1-0-ás vagy 0-1-es meccset. Amennyiben mégis az én tippemmel ellentétben valami ilyesmi fog születni, akkor bizony "megszívtam". Ám ennyi kockázatot be kell vállalni. Hiszen 50 százalék esély van arra, hogy nyertes tippem lesz, de szintén 50 százalék esély van arra is, hogy vesztes tippem lesz.

Hiányzók: Diego Perotti, a svéd Robin Olsen kapus, a brazil Juan Jesus, a cseh Patrik Schick és a török Cengiz Ünder, illetve a kameruni Vincent Aboubakar, a Maliból származó csatár, Moussa Marega és az eltiltott mexikói Jesus Manuel Corona. Minden bizonnyal nagy problémát jelenhet a hazaiak számára az első számú hálóőr, Olsen kapus hiányzása, hiszen így valószínűleg a 35 éves Antonio Mirante fog védeni. És a veterán olasz kapusról érdemes tudni, hogy összesen 2 mérkőzésen szerepelt ebben az idényben és összesen csak 180 játékperccel rendelkezik. Na, itt lehet látni a legjobban, hogy miért tippeltem a gólokra!

"Berozsdásodott" kapus fog állni az As Roma kapujában. Persze, egyelőre nincsen ezzel az égvilágon semmi probléma sem. Most még! Hiszen akár még az is előfordulhat, hogy ihletett napja lesz és minden labdát fogni fog. De természetesen olyan eset is előfordulhat, hogy jobbára nem lesznek bajok a védéseivel, viszont a sok parádés védés mellett néhányszor majd "lepkézni" is fog, s úgy fog kapni 2-3 gólt, hogy a meccs után lehet majd mondani, hogy alapjában véve jól védett, csak hát volt néhány hibája is.

Ja, és az azért számomra eléggé egyértelmű, hogy a hazai pályán játszó és továbbjutásban reménykedő olasz gárda is fog szerezni 1-2 gólt.

Tipp: 2.5 gól felett.

Roma - FC Porto: Gólok száma - Felett/alatt tipp