Remélhetőleg végre-valahára felébrednek még a Real Madrid elleni mérkőzés előtt a házigazda AFC Ajax Amsterdam labdarúgói. Persze, reménykedtem én már kedden is, hiába, hogy a Manchester United - PSG mérkőzésen is lesz legalább 3 gól, ám 0-2-nél az a szeleburdi Mbappe jó alaposan elszórakozta a hatalmas gólhelyzetét, s mivel a sokak által ajnározott ManUnited képtelen volt a párizsiak kapujára lőni, maradt 0-2 az eredmény, s az én szelvényem pedig vesztes lett. Ezúttal az Ajax - Real Madrid meccsnél "überelem" a dolgot és még az előzőnél is több gólra tippelek. És, persze, már megint reménykedek, hogy az Ajax nem lesz vakhangya, mint a Manchester United volt kedden, hanem képes lesz arra, hogy hazai pályán legalább 1 gólt szerezzen. Mert - szerintem - a többi gól szerzését magára vállalhatja majd a Real Madrid.

Bár való igaz, hogy a hazaiak “bűnrossz” formában vannak már egy ideje: a legutóbbi holland bajnoki mérkőzésen például vereséget szenvedtek a Heracles Almelo otthonában, előtte viszont 6 gólt szereztek a VVV Venlo csapatának, még előtte pedig 6 gólt és hatalmas vereséget kaptak az ősi rivális Feyenoord Rotterdam együttesétől. Leginkább azért emlékeztem meg az előbbi eredményekről, mert így jól lehet látni, hogy az amszterdamiak mostanában egyaránt képesek kevés gólos találkozókra is, de sok gólos meccsekre is. Mivel a vendég Real Madrid olyan csapat, amelyiktől nem áll távol az, hogy 1-2 gólt kapjon, de emellett arra is simán képes, hogy akár 2-3-4 gólt szerezzen egy adott mérkőzésen, valószínűnek tartom, hogy az általam remélt gólzáporos mérkőzés csakis a hazai holland csapaton fog múlni. És mivel általában olyan csapat szokott lenni az Ajax, amelyiknek játékosait motiválni bírja az ellenfél kiléte, a Real Madrid ellenfélként pedig nagyon jó motivációt jelent, ezért én most arra tippelek, hogy lesz legalább 4 gól az Ajax - Real Madrid Bajnokok Ligája mérkőzésen.

A hazaiaknál továbbra is csak egyedül Carel Eiting fog hiányozni, más mindenki egészséges és harcra kész. Így tehát tényleg csak azt tudom mondani, hogy ez a mostani az utóbbi évek messze legjobb amszterdami focicsapata, s ha ezek a zömében fiatal focisták kikecmeregnek még időben abból a hullámvölgyből, ahova átmenetileg kerültek, akkor nagyon felköthetik majd a gatyájukat a vendég spanyol sztárcsapat játékosai, hiszen könnyen előfordulhat, hogy nagyon-nagyon meg kell szenvedniük majd a számukra még elfogadható eredményért is.

A vendégektől is mindössze csak Marcos Llorente fog hiányozni, már ha ezt hiányzásnak lehet nevezni, s az van, hogy egyre jobb formában és - ami igazán fontos - egyre eredményesebben játszik Santiago Solari edző madridi csapata. Ez pedig - többek között - azt is jelenti számomra, hogy ha a hazai csapat megreked a becsületgólnál, akkor a többi gólt magára vállalhatja ez a megújult Real Madrid.

Tipp: 3.5 gól felett.

Ajax - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp