Bajor rangadót rendeznek a német élvonalbeli bajnokság 22. fordulójában, s ez megfelelő alkalom lehet a Bayern München számára, hogy játékosai addig üssék a vasat, amíg meleg. Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy kissé "megzuhant" az 50 ponttal listavezető Borussia Dortmund, ezért a 45 ponttal 2. helyezett - és az éllovas dortmundiakhoz hasonlóan bajnoki címre pályázó - Bayern München megpróbálhat közelebb kerülni a riválisához. Igaz, valószínűleg ebben a fordulóban nem lehet jelentős esélye erre, hiszen a Borussia Dortmund éppen az utolsó helyezett FC Nürnberg otthonában fog játszani és várhatóan győzni fog.

Ám mivel a Bayern gólkülönbsége egyelőre még mindig rosszabb, mint a dortmundiaké (Borussia Dortmund +31 gól, Bayern München +23 gól), így ez az Augsburg - Bayern München találkozó éppen megfelelő lehet némi javításra. Természetesen csakis arról lehet majd szó - szerintem -, hogy a vendéggyőzelem mellett még azt is meg lehet csinálni, hogy legalább 1-2 góllal csökkenjen az a hátrány. Megint mondom, hogy talán 1-2 góllal, hiszen azért azt sem érdemes elfelejteni, hogy a fő kiesőjelölt ellen fog játszani a Borussia Dortmund. Persze, lehetne azt mondani, hogy ez Dortmund megmutatta az előző fordulóban, hogy miképpen lehet kapni három gólt egy negyedórán belül, ám azért "hagyjuk" ezt, szerintem, hogy az FC Nürnberg nem képviseli azt a színvonalat, amit a TSG Hoffenheim képvisel, s a nürnbergieknél pedig nem Julian Nagelsmann az edző.

Nekem úgy tűnik, hogy a Bayern München mintha már evickélne kifelé abból az apróbb hullámvölgyből, amelyikben az utóbbi napokban volt, így a bajnokságból még hátralevő időszakban ismét elszánt küzdés "jöhet" a bajnoki aranyérmekért. Főleg a Bayern München ezen motiváltsága hozhatja meg a házigazda FC Augsburg vesztét.

Természetesen a hazai pályán játszó 15. helyezett FC Augsburg is szerezhet(ne) legalább egy gólt, hiszen neki már csak azért is muszáj küzdenie, mert a kieséstől próbál megmenekülni. Jelenleg 18 pontja van, s ajánlatos nagyon figyelnie a dolgokra a bajnokság végéig, hiszen alatta már csak egy kiesési osztályozós együttes és két simán kieső csapat van. A kiesési osztályozós helyezéstől pedig mindössze csak 3 pont választja el. A Bayern München egymagában képes lenne akár 3 gólt is szerezni, ám amennyiben mégis 1 gólt bír szerezni a hazai alakulat, akkor már nem is kell hármat szerezniük a vendégeknek.

Tipp: 2.5 gól felett.

Augsburg - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp