Eléggé nagy lett a tumultus a román focibajnokság felsőházi rájátszásába pályázók között, ugyanis három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt még nyolc csapat reménykedhet abban, hogy nem az alsóházi rájátszásban kell majd folytatnia a továbbiakat. Mivel a Viitorul Constanta - Politehnica Iasi mérkőzés mindkét résztvevője benne van az előbb említett nyolcban, igencsak valószínűsíthető, hogy szoros és küzdelmes meccsre lehet számítani.

Nálam a két évvel ezelőtt román bajnoki címet szerzett házigazda konstancai Viitorul a favorit, így ennek megfelelően a győzelmükre tippelek, ám mégis van egy apróbb gondom azzal a csapattal. Jó csapatról van szó, az biztos, s talán nem véletlenül a legismertebb (egykori) román focista az edzője, Gheorghe Hagi, aki a fénykorában Európa topcsapataiban játszott és a Kárpátok Maradonája becenéven is ismert volt, tehát jó csapat a Viitorul, ám az utóbbi időben nagyon gyengén teljesít és formán kívül van. Legutóbb mintegy egy hónappal ezelőtt bírt nyeri, akkor éppen a Ferencváros otthonában győzött 2-1-re felkészülési mérkőzésen, de román bajnoki találkozót még a téli szünet előtt, valamikor tavaly december hónap közepén tudott nyerni. Azóta semmi győzelem nincs a bajnokságban, csak két döntetlen és négy vereség. Viszont - és vele ellentétben - mostani ellenfele, a jászvárosi Poli, nagyon jó formában van és e tekintetben jelenleg dobogós a román bajnokságban.

Jelenleg az van, hogy a házigazda Viitorul 34 ponttal 5. helyezett és a felsőházban van, vendég ellenfele pedig 31 ponttal 8. helyezett és az alsóházban van. Mint látható, egy esetleges idegenbeli győzelemmel a vendégek beérhetik pontszámban a hazaiakat. Helycsere nem lenne, mert még jelentős a két csapat közötti gólátlag, viszont az teljesen biztos, hogy ez az eredmény hatalmas sikert jelentene a vendégeknek és nagy gondot okozna a házigazdáknak.

Úgy vélem, hogy azért a hazai csapat végre és még időben magához tér majd az immár két hónapja tartó "kábulatból", s otthon bírja tartani a mérkőzés pontjait. Nem ez lesz az a mérkőzés, amelyikre még sokáig emlékezni fognak a nézők

Tipp: győz a Viitorul.

Viitorul Constanța - Politehnica Iași: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp