Nyernie kellene idegenben a 39 ponttal 2. helyezett kölni csapatnak, hiszen szüksége van a pontokra, mert nagyon "hajtanak" a mögötte feltörekvő riválisok, ám valószínűleg roppant kényelmetlen mérkőzés következik a német másodosztályban. Hiszen mostanában az van, hogy nem csak az FC Köln teljesít jól idegenben, hanem az SC Paderborn is jól szokik szerepelni hazai környezetben. Ráadásul ez nem csak mostanában van így, ugyanis az SC Paderborn ebben az idényben még nem szenvedett vereséget hazai pályán. Otthoni mérlege: 11 mérkőzésen, 5 győzelem, 6 döntetlen, 0 vereség, 33-17-es gólarány. Ám, persze, a mostani vendég kölniek idegenbeli teljesítményére sem lehet panasz: 9 mérkőzésen, 6 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 19-9-es gólarány.

A paderborniak eléggé kedvelik otthon a döntetlen bajnoki mérkőzéseket, ám ez már nem igazán mondható el a kölni alakulatról. Ott inkább arról van szó, hogy idegenben sem főleg a biztonságra helyezik a hangsúlyt, hanem még a döntetlen állásnál is küzdenek tovább és megpróbálják a maguk javára eldönteni a mérkőzést. Ez a vakmerőség általában kifizetődő szokott lenni, hiszen végül gyakran tényleg az FC Köln szokik a győztes együttesnek lenni.

Nyilván ez a harcmodor nem is kérdéses egy olyan csapatnál, amelyik a német másodosztály kimagaslóan legeredményesebb csatárával és gólkirályjelöljével rendelkezik. A kölni Simon Terodde nagyon fölényesen - 23 góllal - vezeti a góllövőlistát, s utána csak 12 góllal második helyezett a bochumi Lukas Hinterseer, valamint holtversenyben 11-11 góllal dobogósok még a paderborni Phillipp Klement és az FC Erzgebirge Aue csatára, Pascal Testroet. Vagyis az SC Paderborn - FC Köln mérkőzésen játszhat két játékos is a góllövőlista dobogósai közül. Plusz még szerepelhet az a kölni focista is, aki jelenleg 10 szerzett gólnál tart és már egy újabb találat esetén felkerülhet arra a dobogóra: a kolumbiai Jhon Cordoba. Számára nehéz meccsen nyerhet a vendégcsapat.

Tipp: győz az FC Köln.

SC Paderborn 07 - 1. FC Köln: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp