Kiesési rangadó lesz ez az SV Sandhausen - Darmstadt német másodosztályú bajnoki mérkőzés. Mégpedig, vélhetően a jobbik fajtából. Már az ő színvonalukon, persze, hiszen ennél a meccsnél józan ésszel mégsem várható el, hogy - például - az Ajax-Real találkozó iramát idézzék elő a felek, de várhatóan a Sandhausen - Darmstadt találkozó vendégcsapatát már nem fogják annyira "segíteni" a játékvezetők, mint tették azt az Ajax Amszterdam - Real Madrid BL-mérkőzésen.

A hazaiaktól Nejmeddin Daghfous és Alexander Rossipal, míg a vendégektől pedig Max Grün, Selim Gündüz és Rouven Sattelmaier fognak hiányozni. Mármint ezt úgy kell érteni, hogy az előbb említett focisták nem fognak játszani, mert azért jókora túlzás lenne azt állítani, hogy ezek a játékosok hiányozni is fognak. És most a mindkét csapatnál említettekről szó van.

Csak a számokat böngészve kiderülhet, hogy egy picit jobban teljesítőnek tűnik hazai környezetben az SV Sandhausen (10 mérkőzésen, 2 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 10-10-es gólarány), mint amilyen idegenben a darmstadti focicsapat (10 mérkőzésen, 1 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 12-26-os gólarány). Természetesen ez a dolog is számít egy keveset a tippemnél, de tényleg csak picit, mert annál többet jelent az, hogy jelenleg a házigazda az SV Sandhausen némileg jobb formában, mint a vendég Darmstadt.

És tekintettel arra, hogy az SV Sandhausen a 16. - osztályozós - helyen van 16 ponttal, míg a 22 pontos Darmstadt a 14. helyen áll, simán lehet "hatpontos" mérkőzésnek nevezni ezt a találkozót. Hiszen amennyiben nem nyer otthon az SV Sandhausen, s a rivális Darmstadt 1 pontot vagy 3 pontot bír szerezni, akkor maradhat a jelenlegi vagy még nőhet is két csapat közötti pontkülönbség. Ez pedig nagyon nagy valószínűség szerint azt jelenheti majd a bajnokság befejezésekor, hogy a Darmstadt megmenekül a másodosztályból való kieséstől, míg az SV Sandhausen várhatóan osztályozót kényszerül játszani. Tehát a hazaiak jó alaposan motiváltak lehetnek. Remélem, hogy legalább egy góllal jobbnak bizonyulnak.

Tipp: győz az SV Sandhausen.

SV Sandhausen - Darmstadt 98: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp