A 7. helyezett Pogon Szczecin győzelemre van "ítélve" a Gornik Zabrze elleni mérkőzésen. Már csak azért is így van ez, mert a 31 pontos Pogon Szczecin egy győzelem távolságra sincs a 29 pontos krakkói Wisla csapatától. Azon kívül, hogy hatalmas rivalizálás van a két együttes között, most azt is érdemes tudni, hogy a Pogon Szczecin felsőházi rájátszást érő helyen van jelenleg, viszont a 29 pontjával 9. helyezett Wisla Krakow már csak alsóházi rájátszást jelentő helyen van. Jó tudni, hogy Lengyelországban az alapszakasz 1-8. helyezettjei játszhatnak a bajnoki címért a felsőházi rájátszásban, míg az alapszakaszbeli 9-16. helyezett csapatok számára marad az alsóházi rájátszás és a kiesés elleni küzdelem. A krakkói gárda nagyon vágyik a felsőházban való szereplésre, s ezért biztosnak lehet lenni abban, hogy lehetőleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy bejusson oda. Ezt például úgy ódázhatja el a Pogon Szczecin, hogy nyer otthon a Gornik Zabrze ellen.

Elvileg ez a mérkőzés nem okozhat problémát a hazai gárda számára, ugyanis nem csak a tabellán van jóval előkelőbb helyen a Pogon Szczecin, mint a Gornik Zabrze, de még az is van, hogy a házigazdák szinte minden téren jobb mutatókkal rendelkeznek. Pillanatnyi forma tekintetében is jobb némileg a Pogon Szczecin, ám igazából ott van jelentős különbség a két együttes között, hogy a Pogon Szczecin általában jól teljesít hazai környezetben (11 mérkőzésen, 7 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 20-10-es gólarány), miközben pedig a Gornik Zabrze eléggé gyengén "muzsikál" idegenben (10 mérkőzésen, 2 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 11-21-es gólarány).

Senki nem fog hiányozni a két csapatból, s jelen pillanatban csak a német David Niepsuj és a lengyel csatár Adam Fraczczak szerepeltetése kétséges a hazaiaknál, viszont ők csak kiegészítő játékosok és valószínűleg amúgy is mindössze és jó esetben csak cserék lehetnének. Vagyis nem lehet jelentős a veszteség. Már ha egyáltalán lesz.

Az viszont kétségtelen, hogy a hazai csapat játékosai nagyon motiváltak lesznek és nagyot fognak küzdeni egy újabb számukra megfelelő eredmény érdekében.

Tipp: győz a Pogon Szczecin.

Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp