Azért is lenne jó győznie a vendégcsapatnak, mert akkor egyrészt 42 pontról 45 pontra bírna emelkedni, másrészt pedig ennyi ponttal az eddigi 3. helyről előre lépne a 2. helyre. Valószínűleg csak átmeneti lehetne ez az új helyezés és mindössze csakis pár napig tarthatna, egészen pontosan hétfőig, amikor a jelenlegi 2. helyezett bukaresti FCSB győzelmi esélyekkel fog játszani az utolsó előtti helyen álló Concordia Chiajna ellen. Természetesen már ez az alig csak néhány napos "pünkösdi királyság" is jól jönne a CS U Craiova számára.

Ezt az AFC Hermannstadt - CS U Craiova román bajnoki mérkőzést nem Nagyszebenben fogják rendezni, hanem Erdélyen kívül, Pitesti városban, az egykori kiváló focista Nicolae Dobrinról elnevezett stadionban. Azért történik ez így, mert Nagyszebenben felújítják a stadiont, s bár március hónap közepén késznek kellett volna lennie a modernizált arénának, nem így lesz, hanem csúszik a felújítás, s ezért ebben az idényben várhatóan már nem fog játszani hazai környezetben az AFC Hermannstadt. Vagyis a nagyszebeniek számára ebben a bajnokságban továbbra sem hazai pályán zajlik majd a vendéglátás. Korábban játszottak már Marosvásárhelyen is, most pedig Pitesti város stadionja fogja jelenteni a hazai pályát.

Az újonc nagyszebeniek egy ideig még a felsőházi rájátszásban is reménykedhettek, de edzőjük, Vasile Miriuta - azaz, ahogyan Magyarországon ismerik: Miriuta Laci - maradt a realitás talaján és elmagyarázta, hogy kizárólag csakis a kiesés elkerülése az egyetlen céljuk. Eddig jó helyen volt a tabellán a nagyszebeni csapat, ám a jászvárosiak konstancai meglepő győzelme révén (FC Viitorul - Poli Iasi 0-1) visszaesett az alsóházba, s már csak a 9. helyen van.

Erről az AFC Hermannstadt - CS U Craiova meccsről talán elegendő mindössze annyit tudni, hogy az amúgy is jobb és motiváltabb vendégcsapat még várhatóan a nagyon lelkes szurkolóinak köszönhetően a lelátón is fölényben lesz. Ugyanis Craiova város közel van a mérkőzésnek otthont adó Pitesti városhoz. Méghozzá annyira, hogy a házigazdának mondott AFC Hermannstadt hosszabb útvonalon fog érkezni Pitesti városba, mint a vendég - és szerintem favorit - CS U Craiova.

Tipp: győz a CS U Craiova.

AFC Hermannstadt - CS U Craiova: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp