Hiányzók: David Kinsombi, Kingsley Schindler, Aaron Seydel, a japán Masaya Okugawa és az eltiltott Alexander Mühling, illetve a japán Yosuke Ideguchi, az eltiltott Paul Seguin, a ghánai Hans Nunoo Sarpei és Tobias Mohr. Valószínűleg az történhet, hogy a hazaiaknál a sérült Kingsley Schindler helyére visszatérhet a dél-koreai válogatott Jae-Sung Lee, mellette pedig Janni Serra lesz a másik csatát, a kieli középpályán pedig a friss igazolás Patrick Kammerbauer játszhat Alexander Mühling helyén. A vendégeknél főleg Tobias Mohr okozhat problémákat a középpályás sorban. A vendégek védelmének középső részébe valószínűleg vissza fog térni a horvát Mario Maloca.

A házigazda Holstein Kiel hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy ebben a fordulóban a hamburgi FC St. Pauli 2-1-es vereséget szenvedett otthon az Erzgebirge Aue együttesétől. Ugyanis mindkét gárda reménykedik még az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyezés megszerzésében, ám a 37 ponttal 6. helyezett FC St. Pauli otthoni buktája miatt nem bírt előrébb férkőzni a tabellán, s így a jelenleg 35 ponttal 7. helyezett Holstein Kiel egy újabb - Greuther Fürth elleni - győzelemmel simán megelőzheti riválisát. Sőt, mivel a jelenleg 4. helyen levő 38 pontos FC Heidenheim gólaránya (+9 gól) rosszabb, mint a kieli alakulaté (+11 gól), így a mostani 7. helyről egészen a 4. helyre léphetne előre a tabellán a Holstein Kiel. Onnan pedig már tényleg csak egyetlen lépésnyi távolságra van az osztályozós 3. helyezés.

Nagyon kifizetődő lehet tehát a győzelem a hazai csapat számára. Ez talán azért is sikeres lehet, mert a vendég Greuther Fürth olyan helyen van, amelyik teljesen biztonságos, s jobbára már csak mindössze annyi feladata maradt, hogy le kell játszani a hátralevő bajnoki mérkőzéseket. Ugyanis a vendégcsapat annyira a középmezőnyben van, amennyire csak lehetséges, és a német másodosztály tabelláján felfelé és lefelé is egyaránt maximum csak 1-2 helyezést javíthat vagy ronthat. Azaz nagyon kényelmes helyzetben van a Greuther Fürth együttese.

Ez a vendégoldali kényelem csap majd össze a hazaiak győzni akarásával. Amennyiben a Holstein Kiel nem nyeri meg ezt a mérkőzést, akkor már nagy sansza lesz arra, hogy elbúcsúzzon az idei bajnokságbeli reményeitől.

Tipp: győz a Holstein Kiel.

Holstein Kiel - Greuther Fürth: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp