Mivel az 5. helyezett hazai csapat nagy riválisa, a 4. helyen levő Yeni Malatyaspor már pénteken lejátszotta ezen fordulóbeli mérkőzését, s ráadásul hazai pályán szerepelve 2-1-es vereséget szenvedett az isztambuli Besiktas együttesétől, ezért előre lehet lépni a tabellán az Európa Liga-selejtezőt érő 4. helyre. Ehhez most mindössze csak annyit kell tennie a Fekete-tenger partján fekvő város focicsapatának, hogy hazai környezetben szerepelve legyőzi a hozzá vendégségbe érkező Alanyaspor gárdáját. Ennyi! Mindössze csak ennyit kell tenni. Nyerni kell egy olyan Földközi-tenger-parti csapat ellen, amelyiknek játékosai közel 1200 kilométert utaztak ezen török élvonalbeli bajnoki mérkőzés helyszínére.

Ugurcan Cakir, a nigériai Ogenyi Onazi és a portugál Joao Pereira, illetve az eltiltott kongói Fabrice N'Sakala, a szintén eltiltott görög Georgios Tzavellas és a ghánai Isaac Sackey fognak hiányozni a csapatokból. Ez azt jelenti, hogy a hazai Ugurcan Cakir kivételével mindannyian meghatározó játékosoknak számítanak a saját csapataikban. Természetesen lesznek majd kikkel pótolni őket, de az egészen biztos, hogy nem a hiányzókkal megközelítőleg azonos képességű focistákkal. És az bizony problémát jelenthet majd a vendégcsapat játékosainak, hogy egy hosszú és fárasztó utazás után még a kezdőcsapat három játékosa nélkül is kellene valahogyan helytállniuk.

Ehhez a vendégek fáradtságához és néhány fontosabb játékosuk hiányzásához még azt is hozzá kell számolni, hogy az Alanyaspor a teljes török élvonal egyik legpocsékabb formában levő csapatának számít. És ezen a téren még ennél is gyengébben szokott teljesíteni idegenben. Viszont hazai pályán a Trabzonspor jelenleg éppen a török liga második legjobb formában levő csapata. Ha pedig ezekhez hozzáteszem még azt is, hogy a hazaiak eltökéltek a számukra nagyon fontos győzelem megszerzésében, egyértelmű lehet a Trabzonspor győzelmére szóló tippem.

Annyi örömük biztosan lehet majd a nézőknek, hogy élőben fognak látni két olyan csatárt, akik korábban európai szinten is jegyzettek voltak a középmezőnyben: a hazaiaknál az angol Wigan és szintén angol Fulham csapataiban is szerepelt kolumbiai Hugo Rodallega, míg a vendégeknél pedig a német Freiburg és az angol Newcastle United szerelését is magára öltő szenegáli Papiss Demba Cisse fog játszani.

Tipp: győz a Trabzonspor.

Trabzonspor A.Ş. - Alanyaspor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp