Mindent vagy semmit! - ez a házigazda bukarestiek mottója a romániai focibajnokság alapszakaszának utolsó három mérkőzésére. Ugyanis az terv az egyelőre az alsóházban levő és 11. helyezett fővárosiaknál, hogy a hátralevő mindhárom találkozót megnyerik és némi szerencsével akár még felsőházi rájátszást érő helyezésen is végezhetnek. Hát, mit is mondjak, nekem kissé merésznek, mi több, vakmerőnek tűnik a Dinamo terve, de amondó vagyok, hogy nem vagyok semmi jónak az elrontója, rendben, lássuk, hogy sikerül-e.

Az első ütközet máris jelentős lesz, de hát jobbára mindegyik mérkőzés annak számít a 28 ponttal mindössze csak 11. helyezett fővárosi gárda számára. Mondjuk az is igaz lehet, hogy jóformán csak ez az FC Botosani elleni mérkőzés jelenthet jelentősebb problémát a merész terveket szövőgető Dinamo számára, hiszen amennyiben sikerül nyerni ezt a meccset, akkor a hátralevő háromból a nehezebbiket már ki is lehet pipálni, ugyanis utána már csak két elvileg gyengébb csapat, a Dunarea Calarasi és a Concordia Chiajna következik a bukaresti Dinamo számára.

Viszont ez az FC Botosani elleni találkozó tényleg "nehéznek" ígérkezik. A vendégcsapat előkelőbb helyen van, mint vendéglátója, egészen pontosan 32 ponttal 8. helyezett, s bizony ez a moldovai gárda a fővárosiakhoz hasonlóan bízik és reménykedik a felsőházi rájátszásbeli szereplésben.

Jó hír a hazaiaknál, hogy az angol Jordan Mustoe, a francia-algériai Rachid Ait-Atmane és a nigériai Simon Zenke visszatértek és valószínűleg játszani is fognak. Lehetne még írni pár infót, de a lényeg akkor is az marad, hogy mindkét gárda nyerni akarja az összecsapást, s így várhatóan szikrázóan kemény meccs várható. Motivációból egyik oldalon sincs hiány: a Dinamo esetében már említettem a dolgokat, míg a vendég FC Botosani csapatánál többek között azért is érdemes nagyon "hajtaniuk" a játékosoknak, mert egy idegenbeli győzelem révén máris a felsőházba kerülhetnének. És ott is az 5. helyre!

Én azért ezen a végletekig kiélezett meccsen a hazaiak sikerére tippelek.

Tipp: győz a Dinamo.

Dinamo Bucureşti - FC Botoşani: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp