Kisebb válságban van mostanában a vendég Borussia Dortmund, de szerencséjére ezúttal éppen a német élvonalbeli sereghajtó FC Nürnberg ellen kell játszania. Mázlista ez a Borussia Dortmund, hogy ebben a jelenlegi helyzetében nem egy középcsapattal vagy egy jobb csapattal kell megmérkőznie, hanem - amolyan könnyítés gyanánt - a Bundesliga I. utolsó helyezettjéhez kell látogatnia. Hiszen csak ebben a hónapban a következő előzmények voltak a vendégcsapatnál: február elején a Német Kupában 3-3-as otthoni döntetlen után büntetőrúgásokkal bukott a Werder Bremen ellenében, utána - szintén hazai környezetben - úgy játszott 3-3-ra végződött bajnoki meccset a Hoffenheim csapatával, hogy a 75. percig még 3-0-ra vezetett és az utolsó negyedórában kapott három gólt, végül pedig a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen könnyedén szenvedett 3-0-ás vereséget Londonban a Tottenham Hotspur otthonában.

A rivális és szintén bajnoki címre pályázó 2. helyezett Bayern München együttes kihasználta a dortmundiak utóbbi időszakbeli botladozásait és a 48 pontjával már egy győzelmen belüli távolságra, egészen pontosan 2 pontra közelítette meg az egyelőre még éllovas Borussia Dortmundot. Emiatt - dortmundi szempontból - nagyon fontossá vált az FC Nürnberg elleni idegenbeli győzelem, hiszen bármilyen egyéb másik eredmény máris komoly problémákat okozhat a nagyon közeli jövőben.

A nürnbergieknél várhatóan ketten fognak hiányozni, Dennis Lippert és az eltiltott Simon Rhein, viszont a dortmundiaknál egyelőre még továbbra sem lehet tudni, hogy visszatérhetnek-e Marco Reus, Julian Weigl, a lengyel Lukasz Piszczek, a svájci Manuel Akanji és a fiatal francia Dan-Axel Zagadou. A vendégcsapat még ezzel a jelenlegi pocsék formával is klasszisokkal jobb, mint vendéglátója. Ugyanis az utóbbi időszakban egyszer sem nyert otthon az FC Nürnberg, ami végképp nem meglepő dolog, hiszen az egész német élvonalbeli bajnokság alatt mindössze 2 alkalommal bírt otthon nyerni.

Amennyiben nem győz Nürnbergben a Borussia Dortmund, akkor tényleg megérdemli, hogy minél hamarabb előzze meg a Bayern München.

Tipp: győz a Borussia Dortmund.

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp