Már csak a lengyel élvonalbeli focibajnokság tabelláját böngészve, így első ránézésre is látszik, hogy van tétje ennek a dél-lengyelországi találkozónak. Igazából az lett volna ideális a Wisla Krakow, ha a bajnoki címért küzdő varsói csapat le bírta volna győzni hazai pályán a másik krakkói focicsapatot, hiszen ilyen esetben az lehetett volna a tét a Wisla számára, hogy egy hazai győzelem révén az alsóházból a felsőházba kerüljön. Ám a krakkói Cracovia idegenben győzött 2-0-ra a Legia Warszawa ellen, s ezt jelentette, hogy 30-ról 33-ra emelkedett a pontjainak száma, s így a jelenleg 29 pontos Wisla Krakow egyelőre lemondhat a felsőházról és csak annyit tehet, hogy a Slask Wroclaw elleni hazai győzelemmel 29-ről 32-re emelje pontjai számát és továbbra is szorosan "tapadjon" városi riválisára. No, és, persze, még az is előrelépésnek számít, hogy az újabb siker révén a Wisla Krakow előrébb léphet a jelenlegi 10. helyezésről a 9. helyre.

Az teljesen egyértelmű számomra, hogy nagyon szoros és küzdelmes meccsre számíthat a hazai csapat, hiszen jelenleg a Wisla Krakow és Slask Wroclaw formája is majdnem pontosan azonos szinten van. Azaz mindkét csapat utóbbi időszakbeli teljesítménye egyaránt és gond nélkül nevezhető gyengének. Talán a hazai pálya némi előnyt mégis fog jelenteni a Wisla számára, hiszen ezen a téren mintha egy picivel jobb lenne, mint ellenfele. Wisla Krakow otthon: 10 mérkőzésen 4 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 18-12-es gólarány; Slask Wroclaw idegenben: 10 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 18-17-es gólarány. Azért még az is fontos információ lehet, hogy a Miejski stadion általában valóságos erődítmény a Wisla számára.

Ám ismerve a krakkói focicsapatok hatalmas rivalizálását egymás ellenében, szerintem mégis ott lehet a meccs legnagyobb tétje, hogy mindenképpen győznie kell a krakkói csapatnak a Slask Wroclaw elleni mérkőzésen, mert csak így bír a másik krakkói együttes mögött maradni. És csakis így nyílhat lehetősége az előzésre.

Tipp: győz a Wisla Krakow.

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp