Mauricio Martinez, az eltiltott Augusto Solari és Ricardo Centurion a hazai csapatból fognak hiányozni, míg a sárga lapjai miatt eltiltott Fabricio Angileri, a szintén eltiltott Fabian Henriquez és Juan Andrada a vendégekéből lesznek kénytelenek kimaradni. Vagyis igazából csak Augusto Solari, illetve Fabricio Angileri hiánya okozhat jelentősebbnek tűnő problémákat. Már ha ez számít akár csak valamicskét is, persze, hiszen azért nem túl nagy ügy pótolni őket. Például úgy, hogy a házigazda avellanedai együttesnél Matias Zaracho játszik majd a piros lesz Solari helyén, míg a vendég mendozaiaknál Diego Sosa kap szereplési lehetőséget Angileri helyén. Ennyi. Nem muszáj túl sokat gondolkozni a megoldáson, hiszen most éppen - nem érdemes elfelejteni - argentin csapatokról és argentin focistákról van szó.

Hazai győzelmet valószínűsítek. Természetesen azért is, mert minden téren sokkal jobb Avellaneda város büszkesége, a sokszoros argentin bajnok, Copa Libertadores-győztes és FIFA Világkupa-győztes "Akadémia", mint a szerény képességű mendozai vendégcsapat. Szerintem már az is kár, hogy egyazon napon emlegetik ezt a két csapatot.

A Racing Club Avellaneda az előző fordulóban ugyan vereséget szenvedett, de azért én úgy vagyok ezzel, hogy a Copa Libertadores jelenlegi címvédőjétől, vagyis a River Plate csapatától ki lehet kapni Buenos Airesben. Előtte viszont a tavalyi esztendő október hónapjában szenvedett bajnokin vereséget utoljára a mostani házigazda együttes. Nem véletlen, hogy jelenleg mindössze csak 3 ponttal lemaradva 2. helyezett a csapat, s ismét versenyben van az újabb bajnoki címért. Ezzel szemben a Godoy Cruz a középmezőnyben van, a 11. helyen, s tavaly december eleje óta éppen az előző vasárnapon tudott ismét nyerni, amikor némi nehézségek árán 3-2-re győzött hazai pályán a még nála is gyengébb képességű San Martin Tucuman ellen.

Nem is folytatom tovább, hiszen annyira jelentősen nagy különbség van a két csapat között a hazai javára, hogy totálisan feleslegesnek érzek bármilyen további információt. Főleg, amikor azt lehet várni hazai részről, hogy két olyan csatárral támadjon, mint Jonathan Cristaldo (ex-Cruz Azul, ex-Velez Sarsfield, ex-Palmeiras) és az argentin élvonalbeli bajnokság góllövőlistáját vezető Lisandro Lopez (ex-FC Porto, ex-Olympique Lyon).

Tipp: győz a Racing Club.

Racing Club - Godoy Cruz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp