Folytatódik a BL kieséses szakasza, ma este a tavalyi BL-döntős Liverpool és az örökös esélyes Bayern csap össze.

Klopp viszonylag rövid idő alatt egy középszerbe süllyedt együttesből összerakta a világ egyik csapatát. Az EL-döntő után a BL-ben is finalisták voltak, tavaly tavasszal minden pártatlan és jóérzésű szurkoló szerint a Pool játszotta a leglátványosabb focit. A Mane, Firmino, Salah trió talán már most legendás, szédületesen gyorsak, pillanatok alatt pár húzásból végigvisznek egy kontrát, de egy az egyben is nehéz őket megállítani. Pedig Firmino a Hoffenheimből érkezett és senki sem gondolta volna hogy egy ilyen magasra taksált együttes központi figurája lehet, de Klopp neki is megtalálta a tökéletes szerepet, Salah-t pedig egyenesen ő találta ki. Az egyiptomi bár tehetséges és gyors játékos volt eddig is, de a szélre száműzve nem tudta kihozni magából a maximumot, a német viszont elűhúzta Wenger Henry-projectjét és lám, már a világ egyik legjobb játékosának számít. Jürgen a nyár folyamán a réseket is befoltozta, a sokat bakizó Kariust az elit Allisonra cserélte, illetve klasszis középpályásokkal igazolásával (papíron) felkészült a nagy menetelésekhez szükséges rotációra. A téli szerzemény, Van Dijk érkezésével amúgy is biztosabb lett hátul a Pool, de a brazil kapussal már-már a legjobb védelem az övék. Idén már nem is olyan látványos az együttes, de Kloppo mindent meg akar nyerni, a bajnokság már szinte kötelező, szóval valahol érthető az ilyen visszafogott 1-0-k jönnek a legjobban.

A Bayern kerete évről évre öregszik (a német válogatottak ráadásul hosszú ideje formán kivül), de olyan mintha ezt ott nem vették volna észre. Az évek óta nyilvánvaló idén látszik az eredményeken is, mert a minden szezonban agyonnyert bajnokság már-már elúszott - azonban a Dortmund van olyan balfék hogy visszaengedje őket. Manapság nem igazán kell félni a bajor alakulattól, a csoportkörben igazán tesztelve nem lettek, de az Ajaxot megverni azért még otthon sem tudták, a Bundeligáról pedig már esett szó, már négy vereséget számlálnak, köztük a két rivális Borussia elleni (Gladbach és Dortmund). Kicsit olyan színtelen-szagtalan csapat lett ez, amit nem segít hogy Kovacot (bár vallom, nem ő a hibás) minden rosszabb eredmény után felállítaná a többség, állítólag az öltözőben sem tisztelik igazán, ami nem meglepő, ugye a Robben, Ribery, Muller-féle fúrótorony világhírű.

Nem hinném hogy ezen a meccsen meglepetés születne. Kloppnak amúgy is kellemes emlék a Bayern, és ez a csapat sokkal komplettebb mint az akkori Dortmund, pláne mint a mai München. Hazai pályán még nem veszítettek idén amikor komolyan vették a sorozatot (a Chelsea elleni Ligakupa derbin tartalékolt a mester), és a német írányításával ilyen rövid idő alatt is rengeteg emlékezetes, jó meccset nyertek az Anfielden a nemzetközi kupákban. Ugyan Van Dijk hiányzik a védelemből, ami fájhat, de a bajorok nem számíthatnak Tolisso, Muller, és valószínűleg Robben, Boateng és Coman szolgálataira sem, tehát kérdés hogy ki használná ki az esetleges réseket a Pool-pajzson. 2-0, 2-1 körüli eredményt várok.

Liverpool - Bayern München: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp