Bizony nem lennék mostanában Domenico Tedesco Schalke-edző helyében. Hiszen azért talán elegendő lenne a gelsenkircheni csapat számára a német élvonalbeli bajnokságban mutatott nagyon pocsék teljesítmény - és az ezért járó kiesőzónás 14. helyezés - miatt adódó problémák kezelése, ám erre még azt a Manchester City együttesét is "megkapta" ellenfélnek, amelyik angol alakulat kimondva-kimondatlanul a Bajnokok Ligája megnyerésére készül. Az ág is szokta húzni a szegényebb embert...

Ezen gond mellé most még az is társul, hogy a svájci Breel Embolo, az osztrák Alessandro Schöpf, az eltiltott spanyol Omar Mascarell, a francia Benjamin Stambouli és Steven Skrzybski sem játszhat a Manchester City elleni mérkőzésen. Ezek között vannak meghatározó focisták és cserejátékosok is, ám a lényeg akkor is az, hogy a gelsenkircheniek edzőjének nem nagyon lesz kiket becseréljen majd, ha szükséges lesz. Ellenben a vendégeknél csak a chilei kapus Claudio Bravo "szokásos" hiányzása van, aki amúgy is csere lenne, plusz még rajta kívül a brazil Gabriel Jesus és John Stones tűnik harcképtelennek.

A hazaiaknál lesz egy védőjátékos, a szerb Matija Nastasic, aki már volt korábban az ellenfélnél is focista, így ő legalább már tudhatja, hogy mi rájuk. És, természetesen, legalább időben felkészítheti majd társait a vendegek rohamaira. Az eléggé egyértelmű lehetett eddig is a Manchester Citynél, hogy az utóbbi időben nagyon jó formában játszó argentin Sergio Agüero lesz a középcsatár. Ám ha ezen a téren mégis volt némi kétely, az Gabriel Jesus kimaradása miatt immár végképp a múlté lett. A vendégeknél talán csak annyi az eldöntendő, hogy Fabian Delph vagy az ukrán Oleksandr Zinchenko közül kié legyen a balhátvéd posztja. Más teendőt nem lehet látni Pep Guardiola edző csapatánál, amelyik várhatóan kénye-kedve szerint fog játszadozni a hazai alakulat, s olyan gólkülönbséggel fog nyerni, amilyennel éppen akar.

Tipp: Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep.

Schalke 04 - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp