Veszélyes terep a darts a sportfogadásban, de mi nem az?! Szóval közel sem tuti, de én úgy vélem, hogy a Michael Smith - Raymond van Barneveld meccsen előbbi a favorit.

Barney, az öreg holland utolsó idényét tölti a PDC mezőnyében, aztán leteszi a lantot. Igazából már az előző idényben is sokszor volt tele a töke ezzel az egésszel, sok versenyen látszott rajta, hogy egyetlen porcikája sem kívánja már ezt az egyre nagyobb mókuskereket. Mi csak azt látjuk, hogy kimennek, dobálnak, és nyerik a rengeteg lóvét, de azt nem, hogy mennyit gyakorolnak, hogy rámegy az egészségük, emberi, családi kapcslataik megromlanak, mint Barneynál, de Taylor papára is igaz volt ez. Tavaly épp a UK Opent adta le Barney, amikor a rossz időjárás miatt sapkában meg kapucnis pullóverben dobáltak a PDC sztárjai, Barney szépen le is adta a meccsét. Ő már fejben sokszor máshol jár. Mondjuk itt a PL-ben azért Suljo és Price ellen is visszakapaszkodott a gödörből, de ez sem lesz mindig így.

Smith sincs élete formájában, a vb-n azért betyárosan tolta, most nincs abban a formában, főleg nem kiszállózást illetően, de azért Smith remek játékos. Fejben, matekban az egyik legjobb, iszonyatosan gyorsan játszik, nagyon érzi a váltásokat, míg Barney inkább lassabb, megfontoltabb stílussal dobál, rajta mindig azt látjuk, hogy nem siet sehová. Talán a stílosok közti különbség is befolyással lehet a H2H statra, az ugyanis eléggé Smith felé billen. Utsó meccseiket Smith nyerte (egy iksz is befért azért), de volt tavaly a PL-ben például egy 7-0-ás Smith-siker Barney ellen. de a GS-en is egy 5-0, szóval igazi mumusa Smith Barneynak. Michael Smith jelenleg utolsó a PL mezőnyében, de azt hiszem, RvB ellen megkezdi a felzárkózást. Hétvégén egyik fél sem volt nagy formában, de én valahogy mégis úgy érzem, Barney eldobálgat lesz ami lesz alapon még idén, Smith viszont azért még Barneyhoz képest a karrierje elején jár, motiváltabb, és neki szokott menni a játék Barney ellen. Ha a gyenge checkoutján tud picit tornázni Smith, nagy baj nem lehet. Ha pedig Barney megint lassan kezd, nem biztos, hogy megint fel tud kapaszkodni 3-4 leges hátrányból. Ráadásul késő esti meccs, ott már a papák álomra szenderülnek, meg ugye Barney-nak azért a vércukorszinttel is szokott gondja lenni, nála az is tényező, néha szemüveg kell, néha nem, szóval egy szó mint száz, én akkor is Smith-re teszek, ha nincs épp top formában.

Smith, Michael - van Barneveld, Raymond: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp