A felső ág két negyeddöntőjével folytatódnak a küzdelmek Indian Wellsben, az esti mérkőzés programja pedig a Monfils-Thiem derbi lesz.

Monfils brutális teniszt rakott le az elmúlt két fordulóban az asztalra, gyakorlatilag Ramos-Vinolas és Kohlschreiber ketten együtt sem nyertek volna szettet a francia gumiember ellen, mindkettejüknek kiosztott egy durván 25 perces 6:0-át. Hihetetlen stabil mind a két oldalról, fonákról és tenyeresről is zúdítja a 90+ mérföldes nyerőket, néhány női teniszezőnek szervája sincs ekkora. Jól variálja a játékát, a mélységét, hálónál hibátlan, és gyakorlatilag le kell most lőni a pályáról, hogy pontot szerezzenek ellene. Ami még a kulcs lehet, hogy az adogatása is pazar, Kohlschreiber ellen a második szervája is 70% körül hozott pontot, de úgy általában 50-60 között stabilan hozza, az ellenfél második szerváit pedig lelövi, nagyon jól olvassa a játékot.

Thiemnek kb. ez az első normális versenye idén, leginkább salakon érzi magát otthon, a 11 megnyert tornagyőzelméből 8-at is a szemcsés borításon szedett össze. Elég érdekes vereségeket nyelt be, és a dél-amerikai versenyeken sem tudott remekelni, ahonnan azért az elmúlt években begyűjtött pár címet. Fonák oldalról sokat nyeseget, amit itt Monfils le fog lőni, egyébként tenyeresről ő is zúdítja a labdákat, csak nem a legtürelmesebb, gyakran túl nagyot akar ütni, viszonylag sok a hiba. Eddig nem volt nagyon próbára téve Kaliforniban, Karlovic ellen sok kreativitás nem kellett, Simon nagyon gyenge napot fogott ki, meg azért Thompson se az a világverő.

Head to headben simán vezet Thiem 5:1-re, viszont Monfils magasan most van a legjobb formában, míg Thiemnek nem az eddigi a legjobb szezonkezdése. A borítás és a forma miatt Monfot várom az elődöntőbe, ahol a Rao-Kecmanovic győztese lesz az ellenfél, szóval fél lábbal itt már a döntőn is lehet gondolkozni.

Monfils, Gael - Thiem, Dominic: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp