Bőven vannak hiányzók mindkét csapatnál: a horvát szülőkkel bíró svájci Josip Drmic, a guineai Ibrahima Traore, a francia Mamadou Doucoure, Matthias Ginter és Louis Beyer a hazaiaknál, illetve a magyar válogatott Sallai Roland, az osztrák Philipp Lienhart, Robin Koch, Manuel Gulde, Nicolas Höfler, Florian Kath, Tim Kleindienst és Lukas Kübler a vendégeknél.

A jelenleg 46 ponttal 4. helyezett hazaiak számára mindenképpen szükséges a győzelem, hiszen ez a helyezés Bajnokok Ligájában való szereplést biztosít, s a Borussia Mönchengladbach vezetőinek célkitűzése nem más, mint a Bajnokok Ligája. Nem lehetnek elkényelmesedve a hazaiak, hiszen egyelőre még az 5. helyezett Eintracht Frankfurt (43 pont) és a 6. helyezett Bayer Leverkusen (42 pont) is harcol a rengeteg pénzbevételt jelentő BL-helyezés megszerzéséért. Éppen ezért nagy előnyt jelenthet az ebben a fordulóban otthoni környezetben játszó Borussia Mönchengladbach csapatának, hogy az a 12. helyezett és 30 pontos SC Freiburg az ellenfele, amelyik nem csak sok játékost kénytelen nélkülözni, hanem már ki sem eshet a másodosztályba, de nemzetközi szereplésben sem reménykedhet.

Vagyis a hazaiakkal ellentétben az ellenfélnél várhatóan hiánycikk lesz a motiváltság. Maximum mindössze annyit lehet elképzelni, hogy a hiányzó játékosokat helyettesítők a vártnál kissé jelentősebb ellenállásra lehetnek képesek, hiszen talán meg próbálják mutatni, hogy alkalomadtán rájuk is lehet számítani. Persze, ez a forgatókönyv csakis abban az esetben lehet némileg sikeresebb, ha a Borussia Mönchengladbach focistáinál "rövidzárlat" lesz, s terhet jelent majd számukra a tét. Mármint az, hogy muszáj győzniük.

Ám nem hinném, hogy annál az együttesnél, amelyik - többek között - olyan játékosokkal rendelkezik, mint Alassane Plea, Lars Stindl, Thorgan Hazard és Jonas Hofmann, s amelyik csapat Bajnokok Ligájában való szereplésre készül, gondot jelenthetne a tét.

Tipp: győz a Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp