A két csapat eddigi formáját és a statisztikát tekintve halálos vétek lett volna kihagynom ezt a tippet a játékból, mellyel egyúttal megkezdem az SfGuru pályafutásomat is.

Az újpestiek - nem kis meglepetésre - egy hosszú veretlenségi sorozatot zártak le a múlt héten Szombathelyen, hisz két gólos előnyről vereséget tudtak szenvedni attól a Haladástól, akik az utóbbi időszak bravúrjaitól eltekintve még mindig a legesélyesebbek a kiesésre. Egy ilyen sokkból nehéz talpra állni és nem könnyíti meg a hazaiak dolgát az a tény sem, hogy a héten távozott tőlük Novothny Soma, a csapat házi gólkirálya.

A vendég Kisvárda minőségi erősítésekkel bővítette keretét a télen és ez az eredményeiken is visszatükröződik. Hosszú veretlenségi sorozatukat csak a bajnokaspiráns VIDI tudta megszakítani úgy, hogy a félidőben még a szabolcsi kis csapat vezetett.

Ezzel el is érkeztünk a tippemhez, hogy miért is gondolom az X2-őt az első félidőre.

Mikor keresgéltem a legmegfelelőbb tippet a mérkőzésre engem is meglepett - de ettől még tény a tény -, hogy az Újpest 12 hazai pályán játszott mérkőzéséből 9-en ülne ez a tipp. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a két csapat eddig lejátszott két találkozóján is döntetlenre álltak a felek félidőben, akkor a tippem már közelít a "kihagyhatatlan" kategóriához.

Hogy kihagyhatatlanná vált, arról a vendégek eredménysora gondoskodott. Az eddig lejátszott 12 idegenbeli találkozójukból csak 4 találkozón álltak vereségre félidőben és ezek zöme is a bajnokság elején volt. A 2019-ben lejátszott bajnoki meccseken még soha nem álltak vesztésre a vendégek a pályaválasztástól függetlenül sem.

A nagy számok törvénye alapján a sorozatok előbb-utóbb megszakadnak, de ez nem most lesz a Kisvárda esetében.

Újpest FC - Kisvarda: Dupla esély - 1. félidő - Dupla esély tipp