Meglehetősen egyértelműnek tűnő, könnyű sikert magában rejlő kimenetelt ajánlok Nektek, kedves Barátaim! Bővült az osztrák Bundesliga mezőnye, a 12 csapatos bajnokság alapszakasza az utolsó fordulóhoz érkezett. A bécsi Rapid az újonc Hartberget fogadja a meglehetősen kulcsfontosságú meccsen!

Mielőtt az esélyeket latolgatjuk érdemes belemenni a tényszerű matekba! A létszámemeléssel változott a lebonyolítás, a válogatott meccsek után alsó-, és felsőházra bomlik a mezőny. Az első hat csapat megy az Európa liga indulásért, míg a többiek a kiesés ellen küzdenek a továbbiakban. Na, már most a bécsi Rapid csak a hetedik az utolsó kanyar előtt! Érdemes tanulmányozni a lehetőségeket, megnézni alaposan a táblázatot, mert sokvariációs az eset! Próbálom felvázolni. A Wolfsberger ötödik 29 ponttal, +1-es gólkülönbséggel; mögötte a Sturm 6. 28 egységgel +2-es gólaránnyal; aztán jön a Rapid 26 ponttal -3-al; majd a Mattersburg (26, -9), és a Hartberg (25, -1).

A meccsek egy időben vasárnap 17:00-kor indulnak. Minimális esélye van a Hartbergnek, és a Mattersburgnak, mert az előttük álló három csapattól függnek. A wolfsbergeriek tavasszal nyeretlenül, három meccsen egy gólt szerezve vergődnek, és a kiesés elől menekülő Admirát fogadják. A graziak az Austria Wien-t látják vendégül, akik a rájátszásra készülve a harmadik pozíciót akarják megtartani, melyben ellenlábasuk a St Pölten aki viszont épp a Mattersburgal játszik otthon!

A helyzet totál bonyolult, és vélhetően percről-percre változnak majd a pozíciók az élő táblázaton. A bécsi zöld-fehérek megérték a tavaszt az Európa Ligában, az Inter ellen estek csak ki februárban. Parádés nemzetközi szereplés van Kuhbauer mester legénységének háta mögött, hiszen megelőzték a Szpartak Moszkvát és a Glasgow Rangerst is a csoportban, és azonos pontszámmal végeztek csak a második helyen a Villareal mögött. A bajnokságban viszont nem sikerült tartaniuk a pozíciót, visszatérvén az téli szünetről bravúrokkal kezdtek: Salzburg legyőzése hazai pályán, majd egy pölteni 4:0-s diadal, legutóbb Mattersburgban azonban fontos pontokat hullajtottak (2:1). Most nem csak győzni kell (legutóbb a kupában találkoztak februárban a Hartberggel 5:2 a rapidnak!), hanem lehetőleg minél nagyobb arányú diadalt kell aratni!

Péntek estig már 18:000 jegyet adtak el a bécsi meccsre. Az újonc Hartberg magasan túlteljesítette az elvárásokat az eddigiek során. Szerintem nem fogják engedni azt, hogy az osztrák klubfoci egyik zászlóshajója ne induljon a nemzetközi kupában. Ahhoz felsőház, több gólos győzelem kell!

Rapid Wien - Hartberg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp