Folytatódik a Bajnokok Ligája a kézilabdázóknál is, a PSG és a Barcelona kivételével megkezdődött az egyenes kieséses szakasz a férfiaknál.

A szegedieknek most van a legnagyobb lehetőségük a Final Fourba jutni, a csoport második helyezését érték el az alapszakaszban, az alsóbb ágról a Plock jött, majd Kölnért a Vardar/Zagreb győztesén át vezet az út. Nem hiszem, hogy lebecsülnék a lengyeleket a szegediek, amekkora pofára esés volt tavaly a Veszprémnek a Skjern elleni odavissza, úgy szerintem 200% odafigyelnek ők is, -meg a veszprémiek is a Sporting ellen- és már próbálják idegenben eldönteni a továbbjutás sorsát. A csoportkör végét könnyen elengedhették, biztos második helyről várták már februárban a BL-t, de nem durrantak ki, múlt héten a Veszprémet otthon is elverték, magabiztosság az egekben van a csongrádiaknál. Bombac újratöltve Szegeden termeli a gólokat és az aszisztokat, Bánhidi megállíthatatlan, és a spanyol armada is jókora pluszt tud hozzá tenni a csapathoz.

A Plock óriási fordítást mutatott be a Silkeborg ellen, a második meccs második félidejét 14:5-re nyerték, ezzel jutottak gyakorlatilag tovább. A lengyelek otthon a Silkeborg kivételével mindenkit elvertek, de az alsó ág elég gyengusz már ehhez a szinthez képest. Egyébként is a Szeged sokkal inkább magabiztosabban hozza az idegenbeli meccseket a polák barátoknál, mint a Veszprém.

Szerintem nem esnek abba a hibába a szegediek, mint tavaly a VP, kint is a győzelem a cél, a minél nagyobb arányú győzelem, és ehhez a 30-as határt fölülről kéne karcolni. Minden poszton két minőségi játékos van a csongrádiaknál, ezt a 28-as határt illene megdobni a nyugodt visszavágóhoz.

Wisła Płock - Pick Szeged: Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp