Beleragadtak a matracosok a torinói bl-kiesésbe, és jött az újabb pofon Bilbaóban. Tényszerű állítás, hogy az Atleti számára nem is jöhetett jobbkor a szünet, és az EB-selejtezők után teljesen új arcát villantotta meg a csapat. Kiegyenlített meccset bukott el a Girona március utolsó hétvégéjén, minő csoda, őket is a bilbaóiak kapták el. Stuaniékra nehéz meccs vár a Metropolitanóban!

Simeone fújt egyet és összerakott az Alaves elleni ütközetre, egy támadó csapatot. Bár a szaksajtókban a 4-3-3-as felállásról cikkeztek a valóság mégsem a klasszikus középcsatár mellett játszó szélső támadókról szólt. Elől egymás mellet játszott Morata és Diego Costa, míg kissé hátrébb mögöttük kapott szerepet Griezmann. Rendkívül jól festett a Koke, Thomas, Saul középpálya, mert lendületből érkezhettek az alavesi kapu elé. Meglepő-szokatlan 4:0-s idegenbeli Atletico diadal lett belőle, melynek az értékét növeli az ellenfél minősége is. A hétközi forduló után a Barcelona vendége lesz szombaton a madridi együttes. Griezmannék még a bajnoki címről sem mondtak le, annak ellenére sem, hogy a katalánok tíz pontos előnyben vannak velük szemben. Zidane vezetésével nyomukban van a Real is, így fontos, hogy az otthoni kötelezőt kedden behúzzák a Girona ellen.

Már 17 gólnál jár a vendégek uruguayi centere a 32 esztendős Stuani. Ha belevesszük, hogy tavaly 21-et vágott a LaLigában a dél-amerikai támadó, akkor elmondhatjuk, hogy igazán megtalálta önmagát Gironában. A bámulatos formát mutató erőcsatáron túl azonban nincs több karakteres fegyvere Eusebio mesternek. Legyünk őszinték a vendégek minden bizonnyal simán maradnak benn, a cél eléréséhez szükséges 7-10 pontot, a hátralévő nyolc meccsen simán begyűjtik majd.

Úgy érzem, hogy az Atletico minőségi játékosai felpörögnek a bajnoki hajrára, és megpróbálják majd a lehetetlent a Nou Campban is. Előtte azonban a lényegesen gyengébb keddi ellenfelükön kell túllépni, ha úgy alakul az utolsó pillanatokban szerzett góllal akár 1:0-al! Jobb, motiváltabb most a hazai gárda, vendégoldalon pedig egy fecske nem fog nyarat csinálni!

Atlético Madrid - Girona FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp