Norvég bajnokság második kör. Rosszul zárta a bergeni együttes az első fordulót, miután Skienben 3-2-es vereséget szenvedett az Oddtól. Ezzel ellentétben a 'Godset verte a télen meggyengülő FKH-t, azonba ne vonjunk le ebből messzemenő következtetéseket. Ami biztos, hogy a hazai csapatnak javítani kell, mivel kimondott cél náluk a dobogó és ehhez olyan középcsapatokat, mint a 'Godset, meg kell verni otthon.

Ez menni is szokott a piros-fehéreknek. 2016-ban jutottak vissza az első osztályba és azóta három bajnokin fogadták a következő ellenfelüket hazai környezetben: az eredmények sorrendben 1-0, 3-0, 3-1. Ráadásul az olló 2016 óta folyamatosan nyílik a két csapat között. Mire gondolok itt?

A Strømsgodsetnél az elmúlt félévben top játékosokat eresztettek el (Tokmac, Jradi, Ulland Andersen) és a helyükre nem jöttek minőségi helyettesek. Ez pedig nem is fog változni, mivel hétfőn lezárult a norvég átigazolási piac. Áttértek a Norvégiában nem annyira szokványos 4-4-2-re, amivel szemben én elég szkeptikus vagyok, mivel a Haugesund ellen is gyakran voltak hiányos létszámban hátul. Persze, mondhatod, hogy "dehát három gólt lőttek az első fordulóban", azonban a mi esetünkben ez nem jelent semmit. Kaptak egy büntetőt, majd két orbitális kapushibát váltottak találatra. Ezt az FKH-t most nem nagy művészet legyőzni és ők így is majdnem elhasaltak.

A másik oldal az utolsó után pillanatban is erősített és jött Veton Berisha a balszélre. Ha játszik hétvégén, ha nem, ennek a csapatnak simán kell győznie a fanatikus hazai publikum előtt. Hasonló meccset várok mint az előző években, ahol nyomasztó volt már-már a hazai fölény és ez legalább 2 gólos sikert hozhat, mivel a bergeniek nem fognak leállni egy gólos vezetéssel!

Brann - Strømsgodset: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp