A Bosznia-Hercegovina - Albánia meccs egy női felkészülési meccs, amelyről sajnos nem lehet túl sok értékes információhoz hozzájutni, de azért így kicsit vakon is értékesnek találom ezt az albán-gól tippet.

A FIFA világranglistán a bosnyák válogatott a 68. helyen áll, Albánia a 77 pozícióban van, de igazából ez két totál hasonló tudású válogatott. Picit hasonló a helyzet, mint volt egy tegnapi női meccsnél, az Irán fülöp-szigeteki találkozónál, ahol 1,25 körül volt Irán, 1,82 a Fülöp sz.-i gól, aztán 0-2 lett. Ez is igazából egy full fifty-fifty meccs, mejd amelyiknek kijön a lépés, az megnyeri. A bosnyák női foci nem elit, saját térségében sem meghatározó. Igazából még csak klasszisuk sincs, egy játékosuk van a Potsdam alkalmazásában, de ő még a Potsdam II-ben sem nagyon játszik, idén talán az első csapatban egy perce sem volt bajnokin. Aleksicet a Fradiból ismerhetjük, de nagyjából ennyi.

Albániának sincs igazi, meghatározó, nemzetközi szinten jegyzett játékosa, de én azért ezt az albán együttes nem becsülném le. Eleve már a géneknél kezdődik minden, ugye szerte a nagyvilágban azért férfi vonalon is találunk klasszis albán származású játékosokat, elég csak a svájci válogatottat említeni, ahol jópár albán származású srác játszik. Aztán a női vonalon is akadnak albániából menekült családok lány tahjai, elég csak Bajramajt említeni, aki pár éve a világ top3 játékosa között volt, német válogatott meghatározó tagja volt. Asllaninak, svéd válogatott támadó is vannak albán gyökerei, a dán fociban is van egy lány, akinek nem jut eszembe a neve, ő is onnan származik, és akkor még csak azokat említettem, akik elég sokáig jutottak. Persze nyilván ők megkapták a német, a dán meg a svéd képzést, az alapokat, de a géneket hozták, és azok a gének jók. Albániának azért voltak olyan eredményei válogatott szinten az elmúlt évekből, amelyekre büszkék lehetnek, de nekem mindennél többet mond, hogy kétszer játszottak Svájc ellen, mindkét alkalommal lőttek gólt. Azért a svájci női válogatott védekezése elit, szóval ellenük azért nem lehet csak véletlenül gólt lőni. Én azt hiszem, hogy egy albán gól itt valahogy összejön, és azért legyünk őszinték, ha Albánia és foci, az ember automatikusan a bundára is asszociál, egy HT/Ft fordításhoz kell albán gól, a sima nagy szorzós háromesélyhez szintén, az overhez szintén stb...

De ha semmi bunda sem lesz, Albánia nem csak egy gólra, akár többre is jó lehet.

Bosznia és Hercegovina (n) - Albánia nők: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp