Már csak hét forduló van hátra a 2018/19-es bajnoki szezonból. A Vidi nem hajlandó feladni a küzdelmet, és a nyolc pontos hátrány ellenére még mindig a címvédésről álmodik. Supka Attila próbálja Európa Liga selejtezőig vezetni a Honvédot. Szombaton este kettejük meccse zárja a 27. fordulót nézzük az esélyeket!

Legutolsó tíz tétmérkőzéséből kilencet megnyert a Videoton, egyszer remizett Pakson! Utoljára 2019 februárjában veszített meccset a fehérvári csapat, pedig kétszer még a Ferencvárossal is találkozott. Magyar szinten ez kiemelkedő teljesítmény, amely valóban feljogosítja Nikolic együttesét a reménykedésre. Szerdán Magyar Kupa visszavágót nyert meg a piros-kék gárda, a Fradi korán emberhátrányba került, Milanovék pedig profi munkát végeztek és simán bejutotta az elődöntőbe. A diadal véráldozatokkal járt: a Dibusszal történő ütközés miatt Scsepovics szezonja kampó, így a bajnoki hajrában várhatóan a Futács-Hodzic lesz a két ék a 4-4-2-es rendszerben (ha nem váltanak hadrendet a székesfehérváriak 4-5-1-re); Elek minden bizonnyal kihagyja a Honvéd elleni rangadót, de pótlására több játékost is bedobhat Nikolic. Tiszteletet parancsoló a Vidi tavaszi eredménysora, s nehezen tudom elképzelni, hogy a lendületben lévő együttes az Új-Hidegkútiban torpan majd meg.

A vendégségben lévő hazaiak is kupameccset játszottak hét közben a Budaörssel. A második félidőben már 4:0-al mentek a kispestiek, a végén azonban benyeltek két dugót. A Honvéd kerete jóval vékonyabb aktuális ellenfelénél. Vannak értékeik: Hollanderre mindig lehet számítani, Gazdag képes karaktert adni a középpályának, Gróf magyar szinten egy bravúrkapus, és mintha az utóbbi hetekben N’Gog is „megérkezett” volna Magyarországra…Mégsem a csapatról, a fociról és a célokról szóltak a hírek az utóbbi napokban. Hangzatosan árulni kezdte a klubot a sokakat megosztó tulajdonos. Tele volt a sajtó Hemmivel, aki a Honvéd után venne csapatot…Amerikában!

Szóval a szakmaiság, a célok, és a tudatosság tekintetében évtizednyi előnyben van a vendéggárda. Egyszerűbben profibb gondolkodásúak Juhászék. Nem most fog kikapni (sőt!!) a Vidi, lehet rá pakolni a ház valamelyik felét!

Budapest Honvéd FC - MOL Vidi FC: Dupla esély - Dupla esély tipp