Izgalmasnak ígérkező találkozó vár ránk szombaton este. Az önmagát kereső válságából kilábalni igyekvő Roma, Genovába látogat. Jó focit játszik a hét közi fordulóban, Torinóban megbotló Sampdoria. A Luigi Ferrarisban mindig extra motivációt mutat a Blucerchiati a rangadókon, szerintem most sem lesz ez másképpen.

Di Francesco a BL-kiesés után bedobta a törölközőt. Ranieri nem tudta hozni a kezdő meccsein a győztes attitűdöt, egyedül a bemutatkozása sikerült jól (Empoli 2:1 otthon). Ferrarában megégtek a Farkasok, majd Ancelotti nápolyi srácai oktattak a római Olimpiai Stadionban a fővárosiakat. Szerdán a Fiorentinával kerültek szembe Dzekóék és szenvedős meccsen kétszer is egyenlíteni tudtak (2:2), de a negyedik hely még mindig három pontra van. A ’Doria előtti sajtótájékoztatón elmondta Ranieri, hogy továbbra is ezer sebből vérzik a csapata: Santon, Pastore, Perotti és Florenzi biztosan kihagyja a meccset; El Shaarawy már a keret tagja, de meglepő lenne, ha kezdene; Pellegrini, Under, és De Rossi nincs olyan szinten, hogy kilencven percet végigbírjon. Szóval nem elég, hogy nincs jó passzban a Roma, még a variációs lehetőségei is behatároltak.

Nem könnyű Genovából pontosan távozni. Legutóbb a Milan szenvedett 1:0-s vereséget, míg a fővárosi Farkasok hat éve 2013-ban tudtak győzni a legendás stadionban. Giampaolo mester 45 ponttal, három egységgel van aktuális ellenfele mögött. A szombat este vélhetőleg parázs hangulat és telt ház előtt próbál majd előzni a Samp. Korántsem fegyvertelen a hazai gárda: Gabbiadini újra kezdi felépíteni magát, Quaglariella a dörzsölt 36 éves legenda bármikor-bárki ellen betalálhat, s ott van még Defrel, Jankto, vagy Saporana akik csereként nagyot lendíthetnek a genovaiakon. Ranieri előre tart az agilis középpályától: Praet, Linetty és Viera képes magasan letámadni, és agresszív presszinggel sokkolni ellenfeleit. Szerintem a Bikák elleni meccset beáldozta a Sampdoria, a szombat esti fiestáért, nagyon rápörögnek majd a mérkőzésre a hazaiak.

Nincs meg a Roma. Mentálisan megtörte őket sikeredzőjük távozása, és a portói kiesés, ráadásul még a sérüléshullám is betesz. Saját közönsége előtt extrát akar majd nyújtani a ’Doria, rangadókon erre ők évek óta képesek. Meglepetést szimatolok, melyet alacsony téttel és duplaeséllyel biztosítok be!

Sampdoria - Roma: Dupla esély - Dupla esély tipp