A hét legjobban várt meccsét Németországban rendezik, ahol a Bayern és a Borussia "hatpontos" meccset vív egymással.

Amikor már úgy tűnt hogy kipukkadt a lufi Dortmundban, megingott a rivális, és ismét két ponttal vezeti a tabellát Favre együttese. Nem volt ez benne a pakliban, mert a sárga-feketék hetek óta szenvednek, elsősorban a helyzetkihasználással. A ziccereket folyamatosan kidolgozzák, de a Stuttgart és a Wolfsburg ellen is csak a végén tört meg a jég, a Spurs pedig csodával határos módon meg is úszta. Ezen nem segít hogy a legutóbbi meccsen megmentőnek bizonyuló Paco elvileg el sem utazott Münchenbe (tegnapi kicker infó szerint, de ma van ahol kezdőnek jelölték...), de Pulisic és Guerreiro sem bevethető. Viszont elég bő a keret, a támadóarzenál talán a legjobb Németországban: Götze érdekes feladatköröket kap, de egész pofás a szezonja, Reus a legjobb germán spíler jelenleg, Sanchónál mindig jó helyen a zsuga, és Bruun Larsen is egy ügyes szélső. Egyébként a Dortmund ezzel a négyessel kezdett az odavágón, és többek között Reus duplájával 3-2 -re nyertek.

A Bayern egy meccset rontott el a tavasszal, de azt nagyon, olyan volt mintha benyugtatózva játszottak volna a Poollal otthon. Azon kivül gólparádé (sőt, hát végülis azon is :)). Hátul nincs minden rendben, a német világbajnok szekcióra rá sem lehet ismerni, 2019-ben csak a Mainz, Wolfsburg, Hertha trió nem tudott betalálni Neuer hálójába, hétközben a másodosztályú Heidenheim is négyszer büntetett. Elől viszont kompenzálnak Lewáék, sorra rúgják az 5-6 gólokat, igazából a Freiburg elleni szombati remin is rúghattak volna annyit a pörgősebb második félidőben.

Ugyan a tét nagy, de nehéz elképzelni és karakteridegen lenne ha ez egy agyontaktikázott, unalmas meccsbe torkollna. A Bayernnek nem elég az egy pont mert hátrányban vannak, menni kell, Sancho és Reus viszont rohadt gyors és jól kontráznak, jobban is áll nekik mint amikor a felállt védelemmel kell kezdeni valamit, ezt a bajor védelmet pedig nem nehéz zavarba hozni. Az elmúlt években is rendre gólfesztivál volt a Der Klassiker, az őszi meccs egészen zseniális volt, valami ilyesmit várok most is (bohóc tippem a Bayern 1,5 over + Dortmund 1,5 over betbuilder).

Bayern München - Borussia Dortmund: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp