Már a negyeddöntőben összecsap a jelenlegi mezőny két, talán legjobb salakos játékosa, Rafa Nadal és Dominic Thiem.

Rafael Nadal eddig végig darál mindenkit az évben, csak Cilic jutott túl rajta egy feladott mérkőzésen. Sérülés miatt csak az Australian Openen vett részt a salak szezonon kívül, így kicsit csalóka az az egy vereség. Viszont salakon még nem veszített szettet, és Spanyolországban eléggé rendesen odateszi magát, így nem nagyon várható egy blama. A salakmenőket eddig földbe döngölte, az egykezes fonák ellene lefő, Thiem, Dimitrov és Tsitsitpas is statiszta volt eddig minden meccsén, hárman nem tudtak összehozni egy nyertes meccsre való game számot.

Thiem talán a második legjobb salakos Nadal mögött, de idén túl sokat szenved, utóbbi 10 meccséből 6 volt döntő szettes, sok energiát kivesz belőle a sok túlóra. Nagyon agresszív teniszező, egyből támad, ezáltal sokat hibázik, és ez Nadal ellen nem túl kifizetődő.

Nadal ellen 110% kell, de az a sok hiba, amit minden meccsen elkövet, az öngyilkosság ellene. Nem is olyan régen találkoztak, akkor Thiem mindössze 2 darab játékot hozott össze, túl sok jóra most se számíthat.

Nadal, Rafael - Thiem, Dominic: Játékok száma - Felett/alatt tipp