Elvileg győzniük kellene a házigazdáknak a Reading elleni angol másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Ismétlem, hogy csak elvileg van így, hiszen azért még véletlenül sem szabad megfeledkezni arról, hogy angol focimeccsről van szó, ahol tökmindegy a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyezés, hiszen bárki simán és könnyedén legyőzhet akárkit. Erre az egyik friss példa a mintegy néhány nappal ezelőtti Championship-mérkőzés a kiesőzónából menekülni próbáló Wigan Athletic és a listavezető Norwich City között, amikor meg is írtam, hogy igazából X2 a tippem arra a meccsre, ám annak a fogadásnak a szorzója alacsonyabb az ebben a játékban megengedettnél, s ezért kénytelen voltam helyette DNB 2-est tippelni a Wigan-Norwich találkozóra. Utólag kiderült, hogy az 1-1-es végeredmény miatt jó lett volna az X2-es tippem, ám mivel muszáj volt egyéb másikat tippelnem, itt hoppon maradtam. Még jó, hogy a fogadóirodánál nem volt hasonló tiltás, s így ott nyertes lett a fogadás.

Ennél a Bristol City - Reading meccsnél ismét ugyanolyan helyzetben vagyok, mint néhány nappal ezelőtt voltam: ezúttal igazából DNB 1 lenne a tippem, ám arra már megint – sajnos - nem tippelhetek, mert a szorzó alacsonyabb az ebben a játékban megengedettnél. Így tehát kénytelen-kelletlen muszáj kockáztatni egy picit és a DNB 1-es tipp helyett sima 1-esre, vagyis hazai győzelemre tippelek. (És még jó, hogy a fogadóirodánál nincs hasonló tiltás.)

Mindkét csapatban bőven lesznek hiányzók: Niki Mäenpää, Eros Pisano, Hakeeb Adelakun, Mohamed Eisa, Frank Fielding és Korey Smith, illetve John Swift, Jon Dadi Bödvarsson, Jordan Obita és Saeid Ezatolahi. Persze, akár még meccset befolyásoló tényező lehet az előbbi is, viszont nálam most az többet számít, hogy a házigazda 65 pontos Bristol City szerepelni akar az angol élvonalban. És mivel jelenleg osztályozós helyen van, mégpedig éppen az utolsón, vagyis a 6. helyen, csak egy újabb hazai győzelem révén maradhat továbbra is azon az osztályozós helyen. Nézni kell ám hátrafelé, hiszen a Middlesbrough (64 pont), a Derby County (63 pont) és a Hull City (60 pont) is pályázik még arra az osztályozós 6. helyezésre.

Nem mondom azt, hogy ez lenne a Bristol City utolsó lehetősége, hiszen még néhány forduló lesz ebben a bajnokságban, viszont abban tutira biztos vagyok, hogy amennyiben most nem nyer otthon a Bristol City, akkor bizony roppant nehéz bajnoki "hajrá" fog várni rá.

Tipp: győz a Bristol City.

Bristol City - Reading: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp