Vadonatúj stadionjában három győzelemmel kezdett a Hotspur. Pochettinóval remek szezont fut a Tottenham: a BL-elődöntő, az új aréna, és a bajnoki érem (újabb Bl-szezon) kiemelkedő teljesítmény a londoniaktól. Aktuális ellenfele a Brighton a kiesés elkerüléséért kapar, a meccs előtt még vonal felett van a társaság.

Három, nem akármilyen meccsel nyitotta meg kapuját London legfrissebb ékköve a Tottenham Hotspur Stadion! Sorrendben: Crystal Palace (2:0). Manchester City (1:0), Huddersfield (4:0). A számok nyelvén három győzelem, 7:0-s gólarány. Hiába dőlt ki Kane, nélküle talán még jobb a csapat, a kényszerű megoldás miatt a dél-koreai Son valósággal berobbant az topfoci világába. Jelenleg úgy néz ki, hogy az angol főváros királya a 2018/19-es szezonban a fehér-fekete gárda lehet! A nagy rivális Arsenált, simán előzhetik ismét, hiszen a sorsuk a saját kezükben van. A Brighton után még kétszer játszik hazai környezetben a Tottenham és egyik ellenfelük sem verhetetlen: West Ham és Everton. Az Ajax elleni páros meccs közé beékelődik egy bournemouthi kirándulás, ami szintén a hozható kategória. Tehát, ha a hátralévő négy meccsét hozza a Hotspur akkor bajnoki bronzérmet szerez. Úgy érzem, hogy a Manchester City elleni „sikeres” vereségek – az egyik BL-elődöntőt ért, a másikon mindenki kiütéses zakót várt (1:0) -, hozni fogja a kötelezőt a hazai gárda.

Harcban áll a Brighton előnye a Cardiff City-vel szemben három pont. Chris Hughton csapata négy sima vereség után kapott egy ajándékpontot Wolverhamptonban (0:0), a meccsen a kaput egyszer sem találták el. Előtte azonban a rivális Cardiff is le tudta győzni őket, a Bournemouth elleni hazai 0:5-öt pedig nem érdemes magyarázni.

Bárhogy is forgatom, úgy vélem, hogy otthon tartja a pontokat kedden esete a Tottenham! Nincs egy súlycsoportban a két együttes, ráadásul Pochettino is tudja, hogy a helyzeti előnyüket meg kell tartaniuk a végjátékra. A húsvéti hétvégén Trippier pihent, Rose csak egy gyenge fél órára szállt be. A friss szélsők a brightoni védelem mögé kerülhetnek és a lendületből érkezőket könnyű gólhelyzetekbe hozhatják! Bevallom, a feldobott szorzót sem értem..

Tottenham - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp