Az Eredivisie csütörtök esti meccsén a PSV a Willem II otthonából hozná el mindhárom pontot, és érné utol pontszámban az éllovas Ajaxot.

Érdekesség, hogy a szomszédvárak csatáján Tilburgban már három meccse nem tud nyerni a nagyobb tradícióval rendelkező PSV. Bár a Koning Willem II Stadionból 2005 után sorozatban tíz alkalommal hozta el mindhárom pontot Dzsudzsák egykori csapata, de azóta három meccsen nem tudott nyerni. Ráadásul az előző kirándulás alkalmával az akkor még Philip Cocu irányította csapat a a tavalyi szezon egyik legnagyobb késébe futott bele és ötöt kapott (5-0). Akkor még az is belefért de Jongéknak, mert így is négy ponttal nyerték a bajnokságot. Három fordulóval az idei szezon vége előtt azonban végzetes hiba lenne ha nem nyernének - az Ajax már kedden begyűjtötte a Vitesse skalpját, így három ponttal meglépett. Nincs más hátra mint előre - adhatja ki Mark van Bommel mester a jelszót, és továbbra is a támadó részleg jó formájára alapozna. A de Jong - Lozano - Bergwijn hármas több gólt szerzett mint a bajnokságban a harmadik legeredményesebb csapat.

Hazai oldalon a téli szezon nagy (anyagi) durranása volt a tavalyi meccsen mesterhármast szerző Sol eladása, de úgy néz ki megfelelően tudták pótolni. Az uborkaszezonban kölcsönbe érkező Alexander Isak megfelelően illik a rendszerbe és már 12 gólnál tart 13 meccsen. Érdemes lehet a 19 éves svéd támadó pályafutását figyelemmel követni, nagy karrier előtt állhat. A Dortmund három éve csapott le rá, és az akkor 16 éves AIK nevelésre nem sajnált több mint 8.5 millió eurot kiadni. Eddig a Bajnerozott a második csapatban, de jelen kölcsönadásból a Willem II is profitál. Benne lesz a gól csütörtökön is, és azt mondom hogy mind a bajnoki címre törő vendégek, mind az EL-re hajtó hazaiak betalálnak.

Willem II - PSV Eindhoven: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp