1 hely még kiadó a 2. körre, amelyet a regnáló bajnok Capitals vagy a 9 év után ismét play off résztvevő Hurricanes fog megszerezni. Magyar idő szerint éjjelre már meg is lesz az eredmény és így teljes lesz a kép a következő körre és végre a Islanders csapatának is lesz ellenfele. Eddig meglepetéssekkel teli az idei rájátszás és ez akár bővülhet tovább is ha az előző szezon bajnokának nem sikerül felülkerekednie aktuális ellenfelén. Megvizsgálva a 6 lejátszott mérkőzést egy közös benne, hogy mindig a hazai csapat győzőt, vajon így lesz ez a sorsdöntő hetedik esetében is.

A fővárosi csapat megnyerte a Metropolitan divíziót és így a Carolina lett az ellenfele. Első ránézésre egyértelmű Capitals továbbjutást vártam, erre 3-3 az eredmény és még benne van a pakliban, hogy a washingtoni csapat kiesik. Az ominózus 6. mérkőzésen jól kezdett a Capitals, de a szünet után egalizált a Carolina és ettől lendületet kapott a csapat és simán nyert. Többet is lőtt kapura és pontosabban is játszott. Az elején érezhető volt, hogy Ovechkinék nem szeretnék a 7. mérkőzést, ami lutri, ezért nagyon kapartak, de nem jött össze. A csapatkapitány frusztrált és a mérkőzés végén 2 perc és kizárás.

A Hurricanes nagyot küzdött és 9 év után ismét beleszagolhat a rájátszás világába. Szimpatikus, energikus, sokat dolgozó kis csapat és nem gondoltam volna, hogy ennyire megnehezíti a regnáló bajnok dolgát. Otthon eddig megütötte a Capitals, de most vendégként kell helyt állni. A finn duó biztos tud kellemetlenséget okozni az ellenfél védelmének és erre törekedni i fognak.

Összességében a két csapat között döntő a kapus poszt, a Capitals portása Holtby jobb, mint Mrazek. Holtby bármikor képes nagy bravúrra és lehúzni a rolót a Hurricanes előtt és erre nagy szüksége a csapatnak, ami megnyugvást adna. Fontos a paly off rutin, a Capitals játékosai között már sok kiélezett csatát megélt játékosok vannak, akik kulcsfontosságú mérkőzéseken sem törnek össze. A Carolina egy fiatal gárda, sok van még előttük, de most végállomáshoz érkezhetnek. Plsuz Ovechkinben is tombolhat a tűz, hogy az előző meccsen nem sikerült, kizárták, ez biztos felpörgeti és újult erővel veti bele magát a találkozóba. De Ovechkin melett is van még jó pár sztár, aki képes megrázni magát akár Backstrom, Kuznetsov, Carlson. De a Carolina csapatát se kell félteni a finn duó jó formában Teravainen és Aho. Komoly hiányzó a fővárosi csapatnál Oshie és Kempny lesz. Míg a vendégeknél már visszatérhet Svechnikov, akit éppen Ovechkin ütött ki. Nyilatkozatok alapján derűlátó a washingtoni csapat és nem félnek a kialakult helyzettől, de holnap választ kapunk. Jobb csapat A Capitals és ha kihozza a csapat, ami benne van akkor meglesz a továbbjutás és remélem nem lesz még egy csillaghullás. Emberelőny kihasználása is az alapszakasz során jobb volt a Capitalsnak, ami most is aranyat érhet.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp